Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Ciekaw jestem sam, ...

• Autor: Janek Data: 2007-10-31 15:04:21

Próbuje pozbierać różne opinie o swoich wierszydłach, publikując, trochę
    Tutaj
    jako publikację internetową, obok naszego kącika
    i
    tutaj
    w publikacji książeczkowej, pośród innych autorów.
    Tylko mam pewne obawy, ...czy spodoba się komuś z krytyków literackich, moja twórczość. Wszyscy piszą juz inaczej. Ciekaw jestem, czy to nowa moda, czy zanik "starej poezji".
    Janek

• Autor: nadia Data: 2007-10-31 16:02:54

Nie jestem krytykiem literackim, ale osobiscie wole Twoja Janku poezje niz innych.
     Twoja poezja bardziej przemawia mi do wyobrazni i jest z rymem, co powoduje, ze wiersz nabiera takiej oglady i delikatnosci....
     Takie jest moje zdanie, pozdrawiam....

• Autor: Shanna Data: 2007-10-31 16:33:36

Janku.
    Mysle, ze nie powinienes martwic sie tym, ze wszyscy pisza inaczej. Masz swoj styl i to jest najwazniejsze, jednoczesnie najlepsze bo jestes jedyny w swoim rodzaju.
    A czy sie krytykom spodoba? No coz. Ja kiedys bralam udzial w konkursie na powiesc roku. Nie wygralam, ale wiedzialam, ze moja ksiazke przeczytano, a to ze komus sie nie spodobala- to juz kwestia gustu i oczekiwan czytelnika. Na to nie masz wplywu.
    pozdrawiam serdecznie

• Autor: Malena Data: 2007-10-31 16:34:03

Janku, ja krytykiem literackim nie jestem i pewnie nie kieruje sie ich kryteriami (nawet nie wiem jakimi sie kieruja) ale napisze moja opinie. Poezja twoja jest (tak mi sie wydaje) dosc osobista. Potrafisz pieknie metaforowac. Sens twoich wierszy jest aktualny. Niektore twoje wiersze przejmuja az do szpiku kosci, nie raz sa bardzo liryczne, czesto też zadziwiająco celnie komentujące rzeczywistość a sa tez takie, ktore sa proste ale trafne.  Jednym zdaniem: domowa uczta literacka w dobrym stylu.

Wiem, ze juz tylko nieliczni w dobie komputeryzacji czytaja poezje i ciezko jest dotrzec do "wielu" ale warto nawet dla siebie samego. Wiadomo, ze kazdy inaczej odczytuje wiersz i moim zdaniem ny tym polega urok poezji, bo kazdy czyta ja po swojemu.

• Autor: luckystar Data: 2007-10-31 17:28:07

Tez nie jestem zadnym koneserem w tym temacie (jak moje poprzedniczki), ale Twoja poezja trafia do mnie wyjatkowo. Moja rada jest krotka, nie kieruj sie tym jakie obecnie panuja trendy literackie, tylko rob co mozesz, nawet jesli niewiele mozesz, aby te wiersze gdzies sie pokazywaly, moze wreszcie ktos sie tym zainteresuje, ja osobiscie uwazam, ze warto. Z poezja jest jak z kazda inna dziedzina sztuki, trendy sie zmieniaja, a jednak klasyka zawsze zachwyca, no i wlasny styl, a Ty go masz niezaprzeczalnie.... Zycze powodzenia :)))

• Autor: lajan Data: 2007-10-31 19:23:29

Ej Ty, Janie, Twoje mi się podobają.dobrze ,że miałeś chociaż śmiałość się zapytać. Jesteś na stronach to o Tobie pamiętają.Mnie już zapomniano hahahahaha

• Autor: Malena Data: 2007-10-31 19:27:00

A umiesc swoja tworczosc na WZ to i o niej opinie wystawimy.

• Autor: lajan Data: 2007-10-31 20:05:21

Malena! Załamałaś mnie.

• Autor: Malena Data: 2007-10-31 21:59:57

To sie poskladaj "Zartownisiu". Ten co z kazdego zartuje na zartach sie nie zna?

• Autor: appetita Data: 2007-10-31 19:44:38

Witam! Nie jestem krytykiem ani tym bardziej literackim, ale pozwolę sobie na małe spostrzeżenia: genialnie bawisz się słowem(!!!), wiersze są lekkie ale mają swoje "żądło" co nadaje im niepowtarzalnego charakteru, zawsze są o CZYMŚ, wzruszają i bawią niektóre sobie zapisuje, a czasem nawet cytuję(oczywiśćie podając autora).

• Autor: dada Data: 2007-10-31 20:38:00

"Rozmawiało ze sobą dwóch krytyków - kretów.
    Jeden z nich rzekł ze złością: - Nie lubię poetów.
    - Czemu? - spytał go drugi.
    Tamten rzekł - Po pierwsze -
    To dlatego kolego, że pisują wiersze." ;-DDD

• Autor: nadia Data: 2007-10-31 21:12:37

Swieta prawda ;)
    No i prawda jest tez to , ze artysci uznawani sa z reguly....po smierci...Dlaczego? Moze ludzie nie zadazaja za myslami poetow, malarzy, rzezbiarzy... ale kochani artysci (znani i mniej znani) my zadazamy i Was wszystkich bardzo za to kochamy!!!!!!! ;)))

• Autor: dada Data: 2007-10-31 21:28:17

Położyłaś mnie na łopatki...:-DDD
    To dla Ciebie ...

• Autor: nadia Data: 2007-10-31 23:18:00

Dzieeeeeki! Adres Ci podac? ;)

• Autor: miauka Data: 2007-11-01 00:38:16

Wapno juz kiedy s napisalam, ze ja nie jestem milosniczka poezji. POwod jest prosty- ja nie rozumiem. Twoja natomiast rozumiem (taka mam nadzieje) i bardzo lubie czytac. A cy krytyk literackim spojrzy przychylnym okiem... nie wiem, zycze Ci jednak tego paskudo :)

• Autor: monia7301 Data: 2007-11-01 19:16:40

Podobają mi się Twoje wiersze , szczególnie taki jeden którego nie mogę odnaleźć .Był prześliczny , chodziło w nim o spotkaniu po latach , później rozeszli się czy coś w tym stylu .Czytam je wszyskie ale tego nie widzę od jakiegoś czasu .

• Autor: Janek Data: 2007-11-01 23:21:06

Czy ten:
    http://wielkiezarcie.com/artykul.php?id=490
    Po awari serwera kilku wierszy nie wkleiłem.Lenistwo.
    Janek

• Autor: monia7301 Data: 2007-11-04 08:11:27

O właśnie ten , jest piękny , dzięki serdeczne . Buziaczki za niego

Przejdź do pełnej wersji serwisu