Od tygodnia jestem na wyspach i próbuję się tu zadomowic, łatwiej by mi było z naszym smacznym jedzonkiem, problem jednak w tym, że za nic w świecie nie mogę znaleźc mączki ziemniaczanej mimo, że przeszukałam całe Tesco. Czy może mi ktoś pomóc? Z góry dziękuję. Ewa
corn flour to maka kukurydziana ma takie samo zastosowanie jak ziemniaczana. jeszcze nie spotkalem sie z maka ziemniaczana w sklepie ale poszukaj w polskich sklepach. do zageszczania potraw polecam jeszcze arrow root, jest super do kremow bo jest jeszcze drobniejsza niz ziemniaczana.
Jezeli masz trudnosci z kupnem polskich produktow to polecam Ci delikatesy polskie przez internet, zamawiasz i dostawa do domu... Oto adres: bocian.co.uk Raz zamowilam i jestem zadowolona ;)
ale świetna sprawa z tymi zakupami, jest tylko jeden problem :( do miasta, w którym mieszkam nie dowożą :( może niebawem rozszerzą działąlnośc - będę czujna. Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam :)
Kochani!!
Od tygodnia jestem na wyspach i próbuję się tu zadomowic, łatwiej by mi było z naszym smacznym jedzonkiem, problem jednak w tym, że za nic w świecie nie mogę znaleźc mączki ziemniaczanej mimo, że przeszukałam całe Tesco. Czy może mi ktoś pomóc? Z góry dziękuję. Ewa
W dziale gdzie sa maki (nie mam polskich liter ale o mak mi nie chodzi) poszukaj "cornflour". Tesco ma w bialo niebieskim kartoniku.
dzięki Shanna, może teraz się uda, ale żeby corn? co to ma z ziemniakami? w życiu bym nie wpadła
nie martw sie. wiele rzeczy Cie jeszcze zadziwi ;-)
corn flour to maka kukurydziana ma takie samo zastosowanie jak ziemniaczana.
jeszcze nie spotkalem sie z maka ziemniaczana w sklepie ale poszukaj w polskich sklepach.
do zageszczania potraw polecam jeszcze arrow root, jest super do kremow bo jest jeszcze drobniejsza niz ziemniaczana.
eryk the maz
Jezeli masz trudnosci z kupnem polskich produktow to polecam Ci delikatesy polskie przez internet, zamawiasz i dostawa do domu...
Oto adres: bocian.co.uk
Raz zamowilam i jestem zadowolona ;)
ale świetna sprawa z tymi zakupami, jest tylko jeden problem :( do miasta, w którym mieszkam nie dowożą :( może niebawem rozszerzą działąlnośc - będę czujna.
Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam :)