Forum

Gawędy o jedzeniu

pytanie do osób przebywających w Anglii

• Autor: cytrynka Data: 2007-11-03 18:18:07

Kochani!!

Od tygodnia jestem na wyspach i próbuję się tu zadomowic, łatwiej by mi było z naszym  smacznym jedzonkiem, problem jednak w tym,  że  za nic w świecie nie  mogę znaleźc mączki ziemniaczanej mimo, że  przeszukałam całe Tesco.  Czy może mi ktoś pomóc? Z góry dziękuję. Ewa

• Autor: Shanna Data: 2007-11-03 19:42:49

W dziale gdzie sa maki (nie mam polskich liter ale o mak mi nie chodzi) poszukaj "cornflour". Tesco ma w bialo niebieskim kartoniku.

• Autor: cytrynka Data: 2007-11-03 20:12:49

dzięki Shanna, może teraz się uda, ale żeby corn? co to ma z ziemniakami? w życiu bym nie wpadła

• Autor: Shanna Data: 2007-11-03 20:28:26

nie martw sie. wiele rzeczy Cie jeszcze zadziwi ;-)

• Autor: kryska Data: 2007-11-03 21:04:09

corn flour to maka kukurydziana ma takie samo zastosowanie jak ziemniaczana.
    jeszcze nie spotkalem sie z maka ziemniaczana w sklepie ale poszukaj w polskich sklepach.
    do zageszczania potraw polecam jeszcze arrow root, jest super do kremow bo jest jeszcze drobniejsza niz ziemniaczana.

eryk  the maz

• Autor: nadia Data: 2007-11-03 22:13:46

Jezeli masz trudnosci z kupnem polskich produktow to polecam Ci delikatesy polskie przez internet, zamawiasz i dostawa do domu...
    Oto adres: bocian.co.uk
    Raz zamowilam i jestem zadowolona ;)

• Autor: cytrynka Data: 2007-11-04 14:48:54

ale świetna sprawa z tymi zakupami, jest tylko jeden problem :( do miasta, w którym mieszkam nie dowożą :( może niebawem rozszerzą działąlnośc - będę czujna.
    Dziękuję wszystkim za pomoc i pozdrawiam :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu