Forum

Pomysł czy Problem?

Przepi inki21 na Makówki kto ma? :)

  • Autor: Marta1 Data: 2007-11-08 13:21:21

    Kto jest w posiadaniu przepisu inki21 na Makówki? kochani POMOCY!!!! kto ma przepis podzielcie się ze nim ze mną pozdrawiam :) mój mail: emmabis@o2.pl Dziękuję :)

  • Autor: asiaff Data: 2007-11-08 13:48:45

    Przepis wysłałam "makówki-potrawa świąteczna",chociaż nie wiem czy to ten ale innego nie mam.

  • Autor: Marta1 Data: 2007-11-08 14:05:41

    Asieńko nie mogę go odczytać bo wyszły jakieś dziwaczne znaczki, myślę, że źle się zapisał. Asiu byłoby dobrze - tak przynajmniej podejrzewam skopiować ten przepis i wkleić jako treść listu. Spróbujesz? przepraszam, że tak obarczam ale strasznie mi zależy na nim podejrzewam ze to o ten przepis mi chodzi :) pozdrawiam :)

  • Autor: asiaff Data: 2007-11-08 14:13:09

    Wysłałam jeszcze raz w Wordzie

  • Autor: Marta1 Data: 2007-11-08 14:29:42

    JUŻ MAM DZIĘKI UPRZEJMOŚCI ASIEŃKI! DZIĘKUĘ WSZYSTKIM PA :)

  • Autor: ANUTSCHKA Data: 2007-11-08 14:02:22

    Ja mam z innej strony, też śląskie http://www.rysch.com/kuchnia/makowki_slaskie.htm

  • Autor: Marta1 Data: 2007-11-08 14:08:55

    Kochana ANTUSCHKO dotarłam do tego przepisu i chciałabym go porównać z oryginalnym inki21 było w nim mnóstwo opinii bardzo pozytywnych  i wydaje mnie się, że był tam miód a nie cukier. Pa :)

  • Autor: Aleksandra1973 Data: 2007-11-11 03:01:26

    Mam u mnie na komputerze zapisany przepis Inki na makowki i nie ma w nim miodu tylko cukier.Zreszta na WZ dostalam sie wlasnie dzieki temu przepisowi.Szukalam w necie przepisu na makowki i nic znalezc nie umialam w koncu znalazlam przepis Inki i tak sie dostalam na WZ i juz zostalam

  • Autor: bahus Data: 2007-11-20 16:33:10

    Czyli "ugotowałaś" się sama
    Bahus

  • Autor: Aleksandra1973 Data: 2007-11-20 22:31:58

    Bahus tak jakby ,ale wcale tego nie zaluje

  • Autor: dankarz Data: 2007-11-12 21:41:42

    Marto , przepis który podałam to jest przepis Inki21, nie ma w nim miodu

  • Autor: alfa_beta Data: 2007-11-08 14:56:11

    Marta, zajrzyj  do  dzisiaj  dodanych  przepisów,''Makówki  wg. śląskiej  kucharki doskonałej'':))

  • Autor: dankarz Data: 2007-11-08 16:10:13

    składniki: 70 dkg maku, 1 baton( inaczej zwany wekiem), 3 l mleka w woreczku, 2 kostki masła, 1/2 kg cukru, 1/2 kg rodzynek, 1 aromat migdałowy, 3 op cukru waniliowego, 25 dkg orzechów włoskich, 15 dkg orzechów laskowych, 20 dkg płatków migdałowych, 15 dkg wiórek kokosowych - co do wykonania to jest dużo pisania więc jak robiłaś to bedziesz wiedzieć co i jak a jeżeli nie to napisz, wyśle ci na maila, danka

  • Autor: Marta1 Data: 2007-11-12 22:07:56

    Bardzo ale to bardzo chciałam podziękować wszystkim pewnie nawet nie wiecie Jacy jesteście kochani :) Makówki będą na święta a to dzięki WAM kochani ! przy świątecznym stole szczególnie przy Makóweczkach o Was będę myślała i dziękowała, że zawsze można na Was liczyć. Dziękuję :)

  • Autor: Gosia_523 Data: 2007-11-20 12:44:20

    Jestem tutaj nowa, i przegladajac forum zobaczylam ta wiadomosc i chetnie podziele sie z przepisem ktory od lat jest w rodzinie  mojej tesciowej i ja tak tez robie od lat, ale nie kazdemu musi smakowac zreszta sa rózne smaki,
    - mak zmielic 2-3 razy
    - w misce nalac ciepla wode i rozpuscic cukier ile kto woli
    - sucharki
    - rodzynki namoczyc

    Na dno miski dac cienka warstwe maku, sucharki namoczyc w wodzie z cukrem polozyc na mak posypac rodzynkami i tak powtarzamy ta czynnosc az do wyczerpania maku i sucharek. Na sam wierzch mak i ja posypuje platkami migdalów. Nie uzywam wogóle orzechów, te laduja u mnie w tez slaskiej potrawie zwanej moczka :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu