Kto jest w posiadaniu przepisu inki21 na Makówki? kochani POMOCY!!!! kto ma przepis podzielcie się ze nim ze mną pozdrawiam :) mój mail: emmabis@o2.pl Dziękuję :)
Asieńko nie mogę go odczytać bo wyszły jakieś dziwaczne znaczki, myślę, że źle się zapisał. Asiu byłoby dobrze - tak przynajmniej podejrzewam skopiować ten przepis i wkleić jako treść listu. Spróbujesz? przepraszam, że tak obarczam ale strasznie mi zależy na nim podejrzewam ze to o ten przepis mi chodzi :) pozdrawiam :)
Kochana ANTUSCHKO dotarłam do tego przepisu i chciałabym go porównać z oryginalnym inki21 było w nim mnóstwo opinii bardzo pozytywnych i wydaje mnie się, że był tam miód a nie cukier. Pa :)
Mam u mnie na komputerze zapisany przepis Inki na makowki i nie ma w nim miodu tylko cukier.Zreszta na WZ dostalam sie wlasnie dzieki temu przepisowi.Szukalam w necie przepisu na makowki i nic znalezc nie umialam w koncu znalazlam przepis Inki i tak sie dostalam na WZ i juz zostalam
składniki: 70 dkg maku, 1 baton( inaczej zwany wekiem), 3 l mleka w woreczku, 2 kostki masła, 1/2 kg cukru, 1/2 kg rodzynek, 1 aromat migdałowy, 3 op cukru waniliowego, 25 dkg orzechów włoskich, 15 dkg orzechów laskowych, 20 dkg płatków migdałowych, 15 dkg wiórek kokosowych - co do wykonania to jest dużo pisania więc jak robiłaś to bedziesz wiedzieć co i jak a jeżeli nie to napisz, wyśle ci na maila, danka
Bardzo ale to bardzo chciałam podziękować wszystkim pewnie nawet nie wiecie Jacy jesteście kochani :) Makówki będą na święta a to dzięki WAM kochani ! przy świątecznym stole szczególnie przy Makóweczkach o Was będę myślała i dziękowała, że zawsze można na Was liczyć. Dziękuję :)
Jestem tutaj nowa, i przegladajac forum zobaczylam ta wiadomosc i chetnie podziele sie z przepisem ktory od lat jest w rodzinie mojej tesciowej i ja tak tez robie od lat, ale nie kazdemu musi smakowac zreszta sa rózne smaki, - mak zmielic 2-3 razy - w misce nalac ciepla wode i rozpuscic cukier ile kto woli - sucharki - rodzynki namoczyc
Na dno miski dac cienka warstwe maku, sucharki namoczyc w wodzie z cukrem polozyc na mak posypac rodzynkami i tak powtarzamy ta czynnosc az do wyczerpania maku i sucharek. Na sam wierzch mak i ja posypuje platkami migdalów. Nie uzywam wogóle orzechów, te laduja u mnie w tez slaskiej potrawie zwanej moczka :)
Kto jest w posiadaniu przepisu inki21 na Makówki? kochani POMOCY!!!! kto ma przepis podzielcie się ze nim ze mną pozdrawiam :) mój mail: emmabis@o2.pl Dziękuję :)
Przepis wysłałam "makówki-potrawa świąteczna",chociaż nie wiem czy to ten ale innego nie mam.
Asieńko nie mogę go odczytać bo wyszły jakieś dziwaczne znaczki, myślę, że źle się zapisał. Asiu byłoby dobrze - tak przynajmniej podejrzewam skopiować ten przepis i wkleić jako treść listu. Spróbujesz? przepraszam, że tak obarczam ale strasznie mi zależy na nim podejrzewam ze to o ten przepis mi chodzi :) pozdrawiam :)
Wysłałam jeszcze raz w Wordzie
JUŻ MAM DZIĘKI UPRZEJMOŚCI ASIEŃKI! DZIĘKUĘ WSZYSTKIM PA :)
Ja mam z innej strony, też śląskie http://www.rysch.com/kuchnia/makowki_slaskie.htm
Kochana ANTUSCHKO dotarłam do tego przepisu i chciałabym go porównać z oryginalnym inki21 było w nim mnóstwo opinii bardzo pozytywnych i wydaje mnie się, że był tam miód a nie cukier. Pa :)
Mam u mnie na komputerze zapisany przepis Inki na makowki i nie ma w nim miodu tylko cukier.Zreszta na WZ dostalam sie wlasnie dzieki temu przepisowi.Szukalam w necie przepisu na makowki i nic znalezc nie umialam w koncu znalazlam przepis Inki i tak sie dostalam na WZ i juz zostalam
Czyli "ugotowałaś" się sama
Bahus
Bahus tak jakby ,ale wcale tego nie zaluje
Marto , przepis który podałam to jest przepis Inki21, nie ma w nim miodu
Marta, zajrzyj do dzisiaj dodanych przepisów,''Makówki wg. śląskiej kucharki doskonałej'':))
składniki: 70 dkg maku, 1 baton( inaczej zwany wekiem), 3 l mleka w woreczku, 2 kostki masła, 1/2 kg cukru, 1/2 kg rodzynek, 1 aromat migdałowy, 3 op cukru waniliowego, 25 dkg orzechów włoskich, 15 dkg orzechów laskowych, 20 dkg płatków migdałowych, 15 dkg wiórek kokosowych - co do wykonania to jest dużo pisania więc jak robiłaś to bedziesz wiedzieć co i jak a jeżeli nie to napisz, wyśle ci na maila, danka
Bardzo ale to bardzo chciałam podziękować wszystkim pewnie nawet nie wiecie Jacy jesteście kochani :) Makówki będą na święta a to dzięki WAM kochani ! przy świątecznym stole szczególnie przy Makóweczkach o Was będę myślała i dziękowała, że zawsze można na Was liczyć. Dziękuję :)
Jestem tutaj nowa, i przegladajac forum zobaczylam ta wiadomosc i chetnie podziele sie z przepisem ktory od lat jest w rodzinie mojej tesciowej i ja tak tez robie od lat, ale nie kazdemu musi smakowac zreszta sa rózne smaki,
- mak zmielic 2-3 razy
- w misce nalac ciepla wode i rozpuscic cukier ile kto woli
- sucharki
- rodzynki namoczyc
Na dno miski dac cienka warstwe maku, sucharki namoczyc w wodzie z cukrem polozyc na mak posypac rodzynkami i tak powtarzamy ta czynnosc az do wyczerpania maku i sucharek. Na sam wierzch mak i ja posypuje platkami migdalów. Nie uzywam wogóle orzechów, te laduja u mnie w tez slaskiej potrawie zwanej moczka :)