Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Konkurs plast. - Koty, kotki.. szukam pomysłu....

• Autor: aloiram Data: 2007-11-09 15:32:53

Kochani pomóżcie, w przedszkolu mojego dziecka ogłoszono konkurs plastyczny -Koty, kotki...- dowolna praca plastyczna, nie przestrzenna- może podsuniecie nam jakiś ciekawy pomysł?? Mnie jokoś nic ciekawego nie przychodzi do głowy :(

• Autor: kiiri Data: 2007-11-09 16:22:30

Zrob dziecku ciasto jak na chalke a ono niech uformuje kotka, potem sie wypiecze i juz :)

• Autor: Lusy Data: 2007-11-09 17:42:45

Witaj, proponowałabym taki standard. Płotek namalowany, pare kwiatków ( kuleczki z kolorowego papieru, jakąś trawkę z bardzo cieniutkich
    papierowych niteczek na dole pod płotem. A na płocie kot . Trzeba najpierw kota narysować na płocie i wykleić go lekko watą. Dokleić tylko oczka \
    ( coś małego czarnego )  i wąsy najlepiej z czarnej wełny  i gotowe.  Powodzenia

• Autor: basiaaa Data: 2007-11-09 19:06:07

Proponuję zrobić kotka z kolorowej włóczki. Formować kulki (małe pompony) i przyklejać na kartkę . Trawkę z zielonej włóczki i obok myszkę z szarej włoczki .Kotka najpierw narysować , pózniej wypełniać .Ogonki zrobić z luznych nitek . Zabawa świetna dla dzieci i rodziców . Również mozna zrobić kotka z samych pomponów .

• Autor: jamajka Data: 2007-11-09 19:02:48

Jeśli to nie ma byc praca przestrzenna to może wyklejanka z kolorowego papieru duży kotek z małym kotkiem :-)

• Autor: piq Data: 2007-11-09 21:14:20

Moja córka robiła kiedyś taką pracę - na kawałku szyby (szkła) głowa kota wyklejana z plasteliny. Można potem taką pracę oprawić w ramki.

Przejdź do pełnej wersji serwisu