Kochani pomóżcie, w przedszkolu mojego dziecka ogłoszono konkurs plastyczny -Koty, kotki...- dowolna praca plastyczna, nie przestrzenna- może podsuniecie nam jakiś ciekawy pomysł?? Mnie jokoś nic ciekawego nie przychodzi do głowy :(
Witaj, proponowałabym taki standard. Płotek namalowany, pare kwiatków ( kuleczki z kolorowego papieru, jakąś trawkę z bardzo cieniutkich papierowych niteczek na dole pod płotem. A na płocie kot . Trzeba najpierw kota narysować na płocie i wykleić go lekko watą. Dokleić tylko oczka \ ( coś małego czarnego ) i wąsy najlepiej z czarnej wełny i gotowe. Powodzenia
Proponuję zrobić kotka z kolorowej włóczki. Formować kulki (małe pompony) i przyklejać na kartkę . Trawkę z zielonej włóczki i obok myszkę z szarej włoczki .Kotka najpierw narysować , pózniej wypełniać .Ogonki zrobić z luznych nitek . Zabawa świetna dla dzieci i rodziców . Również mozna zrobić kotka z samych pomponów .
Kochani pomóżcie, w przedszkolu mojego dziecka ogłoszono konkurs plastyczny -Koty, kotki...- dowolna praca plastyczna, nie przestrzenna- może podsuniecie nam jakiś ciekawy pomysł?? Mnie jokoś nic ciekawego nie przychodzi do głowy :(
Zrob dziecku ciasto jak na chalke a ono niech uformuje kotka, potem sie wypiecze i juz :)
Witaj, proponowałabym taki standard. Płotek namalowany, pare kwiatków ( kuleczki z kolorowego papieru, jakąś trawkę z bardzo cieniutkich
papierowych niteczek na dole pod płotem. A na płocie kot . Trzeba najpierw kota narysować na płocie i wykleić go lekko watą. Dokleić tylko oczka \
( coś małego czarnego ) i wąsy najlepiej z czarnej wełny i gotowe. Powodzenia
Jeśli to nie ma byc praca przestrzenna to może wyklejanka z kolorowego papieru duży kotek z małym kotkiem :-)
Moja córka robiła kiedyś taką pracę - na kawałku szyby (szkła) głowa kota wyklejana z plasteliny. Można potem taką pracę oprawić w ramki.