Poradżcie mi jak upiec biszkopt w kuchni z termoobiegiem . W jakiej temperaturze, czy nagrzewac najpierw kuchenkę, jak długo piec , no i co z tym termoobiegiem . Dotychczas miałam tradycyjną kuchenkę gazową więc nie było problemu ale zmieniłam na nową i nie mogę sobie poradzić .Pomocy z góry dziękuję i pozdrawiam
Wszystkie ciasta pieke z termoobiegiem,bo jest szybciej.Biszkopt pieke na trzeciej szynie od dolu,temp.150 i termoobieg z grzalka od dolu,czas 20 - 25 min Jednak co do temperatury pieczenia to musisz sama wyprobowac,bo kazdy piekarnik piecze inaczej.Przy termoobiegu piekarnika nie trzeba nagrzewac,ale wtedy czas pieczenia bedzie dluzszy.Pozdrawiam
Kuniu, tak nawiasem, prtzeczytaj instrukcję użytkowania nowej kuchenki tam jest "instruktaż" dla pieczenia z termoobiegiem. Piecze się tak samo jak bez termoobiegu, tylko, ( - )20°C czyli nastawiasz mniejszą temperaturę na zegarze o 20 stopni C. Co do wysokości półki ..tylko metodą prób, nie wszystkie piekarniki pieką tak samo, czasem trzeba dół "blokować" wstawiając blachę "oddzielającą" dodatkowo. Janek
Poradżcie mi jak upiec biszkopt w kuchni z termoobiegiem . W jakiej temperaturze, czy nagrzewac najpierw kuchenkę, jak długo piec , no i co z tym termoobiegiem . Dotychczas miałam tradycyjną kuchenkę gazową więc nie było problemu ale zmieniłam na nową i nie mogę sobie poradzić .Pomocy z góry dziękuję i pozdrawiam
Zobacz w szkole gotowania, dodalam tam artykul na temat biszkoptu, wraz z dokladnym przepisem. :)
Wszystkie ciasta pieke z termoobiegiem,bo jest szybciej.Biszkopt pieke na trzeciej szynie od dolu,temp.150 i termoobieg z grzalka od dolu,czas 20 - 25 min Jednak co do temperatury pieczenia to musisz sama wyprobowac,bo kazdy piekarnik piecze inaczej.Przy termoobiegu piekarnika nie trzeba nagrzewac,ale wtedy czas pieczenia bedzie dluzszy.Pozdrawiam
Też mam nową kuchenkę, piekarnik elektryczny, i biszkopt piekę ustawiając 180 stopni + termoobieg do tego. Czas 20-30 minut.na 3 półce od dołu.
Kuniu, tak nawiasem, prtzeczytaj instrukcję użytkowania nowej kuchenki tam jest "instruktaż" dla pieczenia z termoobiegiem. Piecze się tak samo jak bez termoobiegu, tylko, ( - )20°C czyli nastawiasz mniejszą temperaturę na zegarze o 20 stopni C.
Co do wysokości półki ..tylko metodą prób, nie wszystkie piekarniki pieką tak samo, czasem trzeba dół "blokować" wstawiając blachę "oddzielającą" dodatkowo.
Janek
Janek ma bardzo trafne spostrzezenia (wiedzę). Ja tez na termoobiegu pieke w ciut nizszej temperaturze i wstawiam na dół blachę (jak potrzeba)