Przedstawiam Wam zastępy aniołków, które wydziergałam szydełkiem do zawieszenia na choince. Oprócz aniołków zrobiłam jeszcze dzwoneczki i śnieżynki. Zapraszam do oglądania.
Umiem robić na szydelku , ale nie lubię . Gdy obejrzałam Twoje cudeńka , cudeńka , cudeńka to zacznę też robić . Powiedz jak je usztywniasz , czy tylko krochmal ?
Robótki usztywniam Ługą. Bardzo dobrze usztywnia i dodatkowo wybiela. Krochmal ma jedną wadę. Białe rzeczy usztywniane w nim po pewnym czasie żółkną i niczym nie można ich wybielić.
przepiękne!!! muszę się pochwalić, że ja też dziergam, robię aniołki, gwiazdki i dzwonki. niestety nie mam zdjęć. Powiedz mi jak krochmalisz dzwonki, bo mam z tym problem. dzwonki ozdabiałam jeszcze na złoto dół a do góry przyszywałam ozdobną wstążeczkę. serdecznie pozdrawiam pokrewną duszę
Użytkownik oasia napisał w wiadomości: > przepiękne!!! muszę się pochwalić, że ja też dziergam, robię aniołki, gwiazdki > i dzwonki. niestety nie mam zdjęć. Powiedz mi jak krochmalisz dzwonki, bo mam > z tym problem. dzwonki ozdabiałam jeszcze na złoto dół a do góry przyszywałam > ozdobną wstążeczkę. serdecznie pozdrawiam pokrewną duszę
Dzwonki krochmalę w Łudze i naciągam je na kubeczki po serkach Danonkach. Pozdrawiam.
Oczywiście! Bardzo chętnie podzielę się schematami. Jeszcze dzisiaj Ci je wyślę. Zamieszczę je także w tym wątku gdyby ktoś jeszcze chciał skorzystać. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za słowa uznania. Teraz robię dwa duże anioły.
Użytkownik angela napisał w wiadomości: > Oczywiście! Bardzo chętnie podzielę się schematami. Jeszcze dzisiaj Ci je > wyślę. Zamieszczę je także w tym wątku gdyby ktoś jeszcze chciał skorzystać. > Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za słowa uznania. Teraz robię dwa duże > anioły.
Czekamy z niecierpliwością, jednak pamiętaj o tym, że wolno zamieszczać wyłącznie wzory, które nie są chronione prawami autorskimi lub takie, które sama wymyśliłaś i chcesz się podzielić z innymi. Jeżeli wzory są udostępnione przez autora innej strony, raczej poprosimy o linkowanie. A aniołki podziwiam każdego dnia, są przecudne!
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości: > Czekamy z niecierpliwością, jednak > pamiętaj o tym, że wolno zamieszczać wyłącznie wzory, które nie są > chronione prawami autorskimi lub takie, które sama wymyśliłaś i > chcesz się podzielić z innymi. Jeżeli wzory są udostępnione przez > autora innej strony, raczej poprosimy o linkowanie.A aniołki podziwiam każdego > dnia, są przecudne!pozdrawiamWkn
Nie mam linków do wzorów więc ich tutaj nie wstawię. Kto będzie chciał dostać wzory perzślę mu mailem.
Użytkownik vikunia napisał w wiadomości: > Angela czy mozesz mi wysłać wzory tych aniołkow i dzwoneczków. mdrejer@wp.pl > bardzo prosz ę chcialam cos takiego na swieta zrobic
Vikuniu napisz czy wzory doszły bo miałam mały problem z pocztą.
Angelo śliczne te Twoje arcydzieła świąteczne. Ja w tym roku po raz pierwszy się też zabrałam za tworzenie malutkich stroików na choinkę. Zazwyczaj robię wieksze robótki. Jak popatrzyłam na Wasze cudenka to nabrałam ochoty też spróbować swoich sił. GRATULUJĘ TALENTU dla Ciebie ABA
Dziękuję za słowa uznania. Duże anioły już się usztywniają. Teraz jestem w trakcie robienia chusty dla teściowej pod choinkę. Jeszcze muszę zrobić bolerko dla córki.
Faktycznie rękodzieła :) Czy mogłabyś mi podać stronki z tymi cudeńkami?? Ja narazie jestem na etapie bałwanków i Mikolajów:)) basienkaa0@poczta.onet.pl Pozdrawiam i z góry diekuję Barbara
Wstrząsnęło mną! Od lat wieszam na swojej choince tylko lampki i aniołki (różnej maści). Ostatnio doszły pierniczki, ale generalnie króluje asceza... No i te aniołki... łAł.
Przedstawiam Wam zastępy aniołków, które wydziergałam szydełkiem do zawieszenia na choince. Oprócz aniołków zrobiłam jeszcze dzwoneczki i śnieżynki. Zapraszam do oglądania.
![](/img/blank.gif)
![](/img/blank.gif)
Przepiekne,gratuluje talentu.
Robótki usztywniam Ługą. Bardzo dobrze usztywnia i dodatkowo wybiela. Krochmal ma jedną wadę. Białe rzeczy usztywniane w nim po pewnym czasie żółkną i niczym nie można ich wybielić.
Przecudowne!!!
Prześliczne, tylko podziwiać za cierpliwość.
Fantastyczne! Gratuluję.
sliczne ;))
Dziewczyno garuluje talentu i cierpliwosci:)
Ależ jesteś zdolna, to są dzieła sztuki. Ja na razie robię tylko płaskie ozdoby. Mogłabyś zdradzić skąd miałaś wzory?
Pozdrawiam. Monika
Wzory sciągam z internetu np. www.wizaz.pl , www.kaiem.pl , www.kuferek.pl . Wystarczy przjrzeć forum na tych stronkach.
przepiękne!!! muszę się pochwalić, że ja też dziergam, robię aniołki, gwiazdki i dzwonki. niestety nie mam zdjęć. Powiedz mi jak krochmalisz dzwonki, bo mam z tym problem. dzwonki ozdabiałam jeszcze na złoto dół a do góry przyszywałam ozdobną wstążeczkę. serdecznie pozdrawiam pokrewną duszę
Użytkownik oasia napisał w wiadomości:
> przepiękne!!! muszę się pochwalić, że ja też dziergam, robię aniołki, gwiazdki
> i dzwonki. niestety nie mam zdjęć. Powiedz mi jak krochmalisz dzwonki, bo mam
> z tym problem. dzwonki ozdabiałam jeszcze na złoto dół a do góry przyszywałam
> ozdobną wstążeczkę. serdecznie pozdrawiam pokrewną duszę
Dzwonki krochmalę w Łudze i naciągam je na kubeczki po serkach Danonkach. Pozdrawiam.
Sliczne te Twoje ozdobki Angela, gratuluje talentu :)))
Bardzo ładne.
szczęka opadła mi na klawiaturę z wrażenia :))) Śliczności, ja tez takie chcę... a robić nie umiem :(
Może znajdzie się jakaś dobra duszyczka, która zrobi Ci takie ozdoby.
Cudowne, usztywniać można też cukrem, tyle łyżek cukru co wody
Cudne, cudne,cudne ja też takie chcę !!! Gratujuję talentu i cierpliwości. Pozdrawiam.
Ale to jest cudne. Jakie to jest śliczne. Po prostu piękne
.
Angela czy mozesz mi wysłać wzory tych aniołkow i dzwoneczków. mdrejer@wp.pl bardzo prosz ę chcialam cos takiego na swieta zrobic
Oczywiście! Bardzo chętnie podzielę się schematami. Jeszcze dzisiaj Ci je wyślę. Zamieszczę je także w tym wątku gdyby ktoś jeszcze chciał skorzystać. Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za słowa uznania. Teraz robię dwa duże anioły.
Użytkownik angela napisał w wiadomości:
> Oczywiście! Bardzo chętnie podzielę się schematami. Jeszcze dzisiaj Ci je
> wyślę. Zamieszczę je także w tym wątku gdyby ktoś jeszcze chciał skorzystać.
> Pozdrawiam i dziękuję wszystkim za słowa uznania. Teraz robię dwa duże
> anioły.
Czekamy z niecierpliwością, jednak pamiętaj o tym, że wolno zamieszczać wyłącznie wzory, które nie są chronione prawami autorskimi lub takie, które sama wymyśliłaś i chcesz się podzielić z innymi.
Jeżeli wzory są udostępnione przez autora innej strony, raczej poprosimy o linkowanie.
A aniołki podziwiam każdego dnia, są przecudne!
pozdrawiam
Wkn
Użytkownik Wkn napisał w wiadomości:
> Czekamy z niecierpliwością, jednak
> pamiętaj o tym, że wolno zamieszczać wyłącznie wzory, które nie są
> chronione prawami autorskimi lub takie, które sama wymyśliłaś i
> chcesz się podzielić z innymi. Jeżeli wzory są udostępnione przez
> autora innej strony, raczej poprosimy o linkowanie.A aniołki podziwiam każdego
> dnia, są przecudne!pozdrawiamWkn
Nie mam linków do wzorów więc ich tutaj nie wstawię. Kto będzie chciał dostać wzory perzślę mu mailem.
Użytkownik vikunia napisał w wiadomości:
> Angela czy mozesz mi wysłać wzory tych aniołkow i dzwoneczków. mdrejer@wp.pl
> bardzo prosz ę chcialam cos takiego na swieta zrobic
Vikuniu napisz czy wzory doszły bo miałam mały problem z pocztą.
Śliczne rzeczy potrafisz robić , troszkę Ci zazdroszczę, ale dlatego, że ja nie mam tyle cierpliwości![](/emoticons/cheesy.gif)
do pracy szydełkiem
Pozdrawiam.
Angelo śliczne te Twoje arcydzieła świąteczne. Ja w tym roku po raz pierwszy się też zabrałam za tworzenie malutkich stroików na choinkę. Zazwyczaj robię wieksze robótki. Jak popatrzyłam na Wasze cudenka to nabrałam ochoty też spróbować swoich sił.
dla Ciebie
GRATULUJĘ TALENTU
ABA
angela - piękne są te Twoje prace ......dzwoneczki ........gwiazdeczki .......aniołki ......nio suuuuuuuuuuuuuupeeeeeeer !!!!!!!!
Pozdrawiam - Elek
Dziękuję za słowa uznania. Duże anioły już się usztywniają. Teraz jestem w trakcie robienia chusty dla teściowej pod choinkę. Jeszcze muszę zrobić bolerko dla córki.
Mam nadzieję ,że .......te prace też nam pokażesz :)
Oczywiście, że pokażę.
śliczne !!!!!!!!!!!!!! szkoda, ze nie umiem robić na szydełku :(
Faktycznie rękodzieła :)
Czy mogłabyś mi podać stronki z tymi cudeńkami?? Ja narazie jestem na etapie bałwanków i Mikolajów:))
basienkaa0@poczta.onet.pl
Pozdrawiam i z góry diekuję Barbara
Wstrząsnęło mną! Od lat wieszam na swojej choince tylko lampki i aniołki (różnej maści). Ostatnio doszły pierniczki, ale generalnie króluje asceza...
No i te aniołki... łAł.
piękne..... prawdziwy talent.. Uwielbiam takie "naturalne" ozdoby świąteczne.. coś na szydełku, z drewienka, słomy itp....