Forum

Kuchenne porady

Masło Orzechowe

  • Autor: edziakalitowa Data: 2007-11-11 07:40:44

    Posiadam dwa opakowania masła orzechowego i nikt nie chce tego jeść wolą nutelle .Do czego mogę je wykorzystać ?Nie chcę aby się zmarnowało :)

  • Autor: Kry Data: 2007-11-11 08:15:55

    Zobacz http://poprostugotuj.onet.pl/ i poszukaj przepisu: kurczak afrykański maffe.
    Robiłam go kilkakrotnie. Wszystkim bardzo smakował.

  • Autor: jamajka Data: 2007-11-11 10:32:33

    Ja uwielbiam masło orzechowe na kanapce z dżemem mniam :-)

  • Autor: kiiri Data: 2007-11-11 11:12:12

    Sprawdz w tym temacie duzo tam watkow moze cos znajdziesz ciekawego
    http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=36169&post=36184
    Ja sama robie z masla orzechowego ciasteczka, i wydaje mi sie ze przepis pochodzi z WZ ale teraz nie moge znalezc autora ;( w kazdym badz razie jest taki:

    240g maki
    2 jaja
    szczypta soli
    2 lyzeczki proszku do pieczenia
    150g brazowego cukru
    140g masla
    150g masla orzechowego
    1 lyzeczka przyprawy do piernikow

    Wszystko zmiksowac, nakladac lyzeczka na blaszke, piec 10-15 min w 190C

    Autora prosze o zgloszenie sie :)

  • Autor: pau_pau85 Data: 2007-11-11 14:54:26

    Witam! Tak się składa, że przepis na te ciasteczka był "mojego" autorstwa :) Po awarii serwera niestety utraciłam część przepisów. Dziękuję, za przypomnienie o tych ciasteczkach. Przy następnej okazji postaram się wklepać przepis wraz ze zdjęciem. Pozdrawiam!

  • Autor: kiiri Data: 2007-11-11 16:30:40

    To sie ciesze ze jakos moglam pomoc i dziekuje za ten przepis, niedlugo sie za niego znow wezme bo idzie zima a te ciasteczka tak pieknie pachna swietami :)

  • Autor: BeaMaj Data: 2007-11-11 22:39:24

    A moze serniczek wedlug mojego przepisu? Jest pyszny!!! http://wielkiezarcie.com/przepis26145.html

  • Autor: kurkuma Data: 2007-11-13 11:44:50

    Możesz spróbować podać do tego masła orzechowego miód. Bułka lub chleb z masłem orzechowym i miodem jest smaczna (nawet jeśli masło jest lekko słone).

Przejdź do pełnej wersji serwisu