albo placek po węgiersku, placek ziemniaczany składamy na pół, do środka dajemy suchy gulasz, na to wszystko sos przygotowany z papryki konserwowej, pieczarek. Pycha!
Mozna tez zrobic cos w rodzaju "wolowiny po burgundzku": najlepsze jest mieso gulaszowe jest z tzw"kwiatkiem" . Obsmazamy, dodajemy z 10 malych cebulek, z 10 dkg zblan- szowanego chudego wedzonego boczku, 2 marchewki pokrojone w talarki, galazke suszonego tymianku, 1 listek laurowy, podsypujemy niecala lyzka maki, sol i pieprz do smaku.
Użytkownik Izunia_1985 napisał w wiadomości: > Może ma ktoś fajny przepis co można zrobic z mięsa gulaszowego. no pewnie! np: placki po wegiersku" robimy normalne placki zimiaczanne osobno mieso gulaszowe podpiekamy z cebulka zalewamy woda dodajemy pore papryke startego kiszonego ogurka to wszystko przyprawiamy a na koniec zaprawiamy smietana z odrobina maki Smacznego!
Może ma ktoś fajny przepis co można zrobic z mięsa gulaszowego.
Mozesz zrobic bigos lub stroganowa lub gyros
albo placek po węgiersku, placek ziemniaczany składamy na pół, do środka dajemy suchy gulasz, na to wszystko sos przygotowany z papryki konserwowej, pieczarek. Pycha!
Można zrobić np. mielone gołąbki , klopsa . pulpety.
Mozna tez zrobic cos w rodzaju "wolowiny po burgundzku":
najlepsze jest mieso gulaszowe jest z tzw"kwiatkiem" .
Obsmazamy, dodajemy z 10 malych cebulek, z 10 dkg zblan-
szowanego chudego wedzonego boczku, 2 marchewki pokrojone
w talarki, galazke suszonego tymianku, 1 listek laurowy, podsypujemy
niecala lyzka maki, sol i pieprz do smaku.
Ciag dalszy, przepraszam:
Zalewamy mieso czerwonym winem(ok.pol butelki).
Użytkownik Izunia_1985 napisał w wiadomości:
> Może ma ktoś fajny przepis co można zrobic z mięsa gulaszowego.
no pewnie! np: placki po wegiersku" robimy normalne placki zimiaczanne osobno mieso gulaszowe podpiekamy z cebulka zalewamy woda dodajemy pore papryke startego kiszonego ogurka to wszystko przyprawiamy a na koniec zaprawiamy smietana z odrobina maki Smacznego!
Gulasz z knedlikiem...
http://wielkiezarcie.com/przepis17497.html