Mnie sie wydaje, ze "semolina" to nic innego jak najdrobniejsza kaszka kuskusowa. Tak wyglada z etymologii, a jesli nie to chyba da sie zastapic najgrubsza kaszka manna. Stawialabym na pierwsze, ale ogromnie jestem ciekawa, moze ktos swiatly w kaszkach nas oswieci!
Bardzo proszę o pomoc - gdzie można kupić w Warszawie semolinę ?
w warszawie nie wiem, ale przez internet http://www.bogutynmlyn.pl/go/_info/?id=193&page=
dziękuję pięknie, ale ja nie mogę czekać - potrzebuję na jutro
Zobacz w Bomi.Ja tam kiedyś widziałam mąkę migdałową,orzechową(nawet nie wiedziałam,że coś takiego istnieje),więc może znajdzie się i semolina.
Mnie sie wydaje, ze "semolina" to nic innego jak najdrobniejsza kaszka kuskusowa.
Tak wyglada z etymologii, a jesli nie to chyba da sie zastapic najgrubsza kaszka manna.
Stawialabym na pierwsze, ale ogromnie jestem ciekawa, moze ktos swiatly w kaszkach
nas oswieci!
Bardzo wszystkim dziękuję za pomoc
Kokliko, tu jest sporo informacji o semolinie : http://www.food-info.net/pl/products/pasta/production.htm
Edek, a może interesuje Cię strona internetowa i zakup semoliny przez internet? Podaję adres: http://www.bogutynmlyn.pl/
Smakosiu, Edkowi potrzebna była na "już", ale link moze przyda sie komus w przyszłości :)
No tak Ave, racja... (ale wyskoczyłam z tym linkiem :-) )
pod mąka na stronie młyna Bogutyn jest napisane - mąka powstaje z dwukrotnego przemielenia kaszki semolina