Forum

Pomysł czy Problem?

masa do tortu

  • Autor: monia82 Data: 2007-11-14 10:36:38

    czy zna ktos moze jakis dobry przepis na mase do tortu bylabym wdzieczna za podanie kilku przepisow pozdrawiam serdecznie

  • Autor: edita1987 Data: 2007-11-14 12:11:16

    JA biore paczke wiorek kokosowzch,l szklanei mleka i pol syklanki cukru zagodowuje i wszpoje do mleka wiorki,gotuje do wchoniecia mleka. Maso ucieram z pol szklanki cukru  pudru i zoltkiem dodaje zimne wiorki ciagle ucierajac.

  • Autor: AsiulkaPINK Data: 2007-11-14 12:55:07

    Krem Russel:
    6 jajek,
    10 lyzek cukru
    500g masla
    dodatki: kakao,kawa, ananasy, czekolada itp.

    Cale jajka wybijamy do garczka i ubijamy na parze. Zostawiamy ubite jajka do wystygniecia w tym czasie ucieramy maslo. Ostudzona mase jajeczna dodajemy malymi partiami do masla. Wszystko robie mikserem, nie musimy ucierac recznie, robilam to wiele razy i naprawde nic sienie dzieje. Na koniec dodajemy wybrane dodatki.
    To jest typowa masa do tortow. Jesli chcesz dodac alkohol to tylko i wylacznie spirytus przy zwyklej wodce masa lubi sie sciac. Polecam

  • Autor: monia82 Data: 2007-11-14 13:12:38

    dzieki srdeczne za przepis i pozdrawiam

  • Autor: monia7301 Data: 2007-11-14 13:12:31

    Najlepszy jest krem który ubija się z jajek na parze , http://wielkiezarcie.com/przepis3790.html

  • Autor: Lucia55 Data: 2007-11-14 13:35:52

    2 jajka cale roztrzepać np.widelcem ,dodać 2 szkl cukru , półtora szklanki mleka i mieszjąc zagotować. Dwie  kostki masła utrzeć z cukrem waniliowym i dodawać po łyżce ugotowanej ja to nazywam melasy .Utartą masę dzielę na pół i do jednej dodaję kakao a druga pozostaje biała.Przekładam tort masami z tym ,,że pierwszą masę daję na nasączony biszkopt i posmarowany dżemem z czarnej porzeczki .Na dżem masa obojętnie która czy ciemna czy jasna ,przykrywam drugą częścia biszkoptu /nasączam/ nakładam druga masę i na wierzch trzecia część biszkoptu .Resztę masy i ciemnej i jasnej wykorzystuje do dekoracji wierzchu.Polecam spróbuj !

  • Autor: nadia Data: 2007-11-14 16:04:44

    http://wielkiezarcie.com/przepis22042.html

  • Autor: danuśka Data: 2007-11-14 17:04:14

    http://wielkiezarcie.com/przepis15602.htmlja wykorzystuję tę masę jest pyszna

  • Autor: monia82 Data: 2007-11-14 18:04:58

    wlasnie sie nad nia zastanawialam moze wlasnie ja wykozystam skoro jest dobra

Przejdź do pełnej wersji serwisu