JA biore paczke wiorek kokosowzch,l szklanei mleka i pol syklanki cukru zagodowuje i wszpoje do mleka wiorki,gotuje do wchoniecia mleka. Maso ucieram z pol szklanki cukru pudru i zoltkiem dodaje zimne wiorki ciagle ucierajac.
Cale jajka wybijamy do garczka i ubijamy na parze. Zostawiamy ubite jajka do wystygniecia w tym czasie ucieramy maslo. Ostudzona mase jajeczna dodajemy malymi partiami do masla. Wszystko robie mikserem, nie musimy ucierac recznie, robilam to wiele razy i naprawde nic sienie dzieje. Na koniec dodajemy wybrane dodatki. To jest typowa masa do tortow. Jesli chcesz dodac alkohol to tylko i wylacznie spirytus przy zwyklej wodce masa lubi sie sciac. Polecam
2 jajka cale roztrzepać np.widelcem ,dodać 2 szkl cukru , półtora szklanki mleka i mieszjąc zagotować. Dwie kostki masła utrzeć z cukrem waniliowym i dodawać po łyżce ugotowanej ja to nazywam melasy .Utartą masę dzielę na pół i do jednej dodaję kakao a druga pozostaje biała.Przekładam tort masami z tym ,,że pierwszą masę daję na nasączony biszkopt i posmarowany dżemem z czarnej porzeczki .Na dżem masa obojętnie która czy ciemna czy jasna ,przykrywam drugą częścia biszkoptu /nasączam/ nakładam druga masę i na wierzch trzecia część biszkoptu .Resztę masy i ciemnej i jasnej wykorzystuje do dekoracji wierzchu.Polecam spróbuj !
JA biore paczke wiorek kokosowzch,l szklanei mleka i pol syklanki cukru zagodowuje i wszpoje do mleka wiorki,gotuje do wchoniecia mleka. Maso ucieram z pol szklanki cukru pudru i zoltkiem dodaje zimne wiorki ciagle ucierajac.
Krem Russel:
6 jajek,
10 lyzek cukru
500g masla
dodatki: kakao,kawa, ananasy, czekolada itp.
Cale jajka wybijamy do garczka i ubijamy na parze. Zostawiamy ubite jajka do wystygniecia w tym czasie ucieramy maslo. Ostudzona mase jajeczna dodajemy malymi partiami do masla. Wszystko robie mikserem, nie musimy ucierac recznie, robilam to wiele razy i naprawde nic sienie dzieje. Na koniec dodajemy wybrane dodatki.
To jest typowa masa do tortow. Jesli chcesz dodac alkohol to tylko i wylacznie spirytus przy zwyklej wodce masa lubi sie sciac. Polecam
Najlepszy jest krem który ubija się z jajek na parze , http://wielkiezarcie.com/przepis3790.html
2 jajka cale roztrzepać np.widelcem ,dodać 2 szkl cukru , półtora szklanki mleka i mieszjąc zagotować. Dwie kostki masła utrzeć z cukrem waniliowym i dodawać po łyżce ugotowanej ja to nazywam melasy .Utartą masę dzielę na pół i do jednej dodaję kakao a druga pozostaje biała.Przekładam tort masami z tym ,,że pierwszą masę daję na nasączony biszkopt i posmarowany dżemem z czarnej porzeczki .Na dżem masa obojętnie która czy ciemna czy jasna ,przykrywam drugą częścia biszkoptu /nasączam/ nakładam druga masę i na wierzch trzecia część biszkoptu .Resztę masy i ciemnej i jasnej wykorzystuje do dekoracji wierzchu.Polecam spróbuj !
http://wielkiezarcie.com/przepis22042.html
http://wielkiezarcie.com/przepis15602.htmlja wykorzystuję tę masę jest pyszna