Dla tych którzy odeszli w nieznany świat, płomień na wietrze kołysze wiatr. Dla nich tyle kwiatów pod cmentarnym murem i niebo jesienne u góry ..........Gellnerowa Danuta.........
Na zawsze kojarzyć mi sie będzie z z radiowa trójką i audycją "60 minut na godzinę", wktórej czesto gościły Jego urocze i ciepłe piosenki oraz felietony satyryczne. Niezwykle skromny, zewętrznie mało efektowny, a jakże piękny za razem! Bedzie mi brakować Jego prześmiewczego komentowania rzeczywistości. (*)
Zmarł Jan Kaczmarek, satyryk, autor piosenek, felietonista.. Miał 62 lata. Od kilku lat walczył z ciężką chorobą.
(*), wychowałam się na jego tekstach
Szkoda, lubilam jego wystepy. (*)
[*]
" spieszmy się kochać ludzi , tak szybko odchodzą......" (*)
(*)
(*)
(*)
Czy to ten sam, od tego , ze sie nie chwalil, i mial talent.. ;( .. oj.. smutno.. (*)
Glumanda, to ten od " a mnie się marzy kurna chata", i " do serca przytul psa, wez na kolana kota" ...I wielu innych, ale te są jakby jego wizytówką.
Dziekuje za wiadomosc.
[*] [*]
Dla tych
którzy odeszli w nieznany świat,
płomień na wietrze
kołysze wiatr.
Dla nich tyle kwiatów
pod cmentarnym murem
i niebo jesienne
u góry
..........Gellnerowa Danuta.........
(*)
(*)
[*] [*]
(*)
(*)
(*)
[*]
(*)
(*)
(*)...żal ...
(*) Świeć Panie nad Jego Duszą.
(*)
[*]
(*)
(*)
[*]
Na zawsze kojarzyć mi sie będzie z z radiowa trójką i audycją "60 minut na godzinę", wktórej czesto gościły Jego urocze i ciepłe piosenki oraz felietony satyryczne. Niezwykle skromny, zewętrznie mało efektowny, a jakże piękny za razem! Bedzie mi brakować Jego prześmiewczego komentowania rzeczywistości. (*)
[*] Od dawna ciężko chorował. Dopóki mógł starał się pisać teksty.
(*)
(*)
(*)
{*}