Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Fotokoagulacja

• Autor: MYSZA99 Data: 2007-11-15 16:49:28

Mam może dziwne pytanie na to miejsce ale może jest ktoś wstanie mi pomóc.napewno jakies panie będą wiedzieć o co chodzi.muszę usunąć nadżerkę moja pani doktor poleciła mi laser czyli fotokoagulacje ale zaśpiewała sobie za to 700 zł.próbuje znalezc w Gdańsku innego miejsca gdzie wykonywali by ten zabieg i jakoś nie mogę.i tu moja proźba może ktoś wie jak to szukać szperałam w internecie i jakoś nie znalazłam. i może któraś z pań miała taki zabieg czy to naprawdę tyle kosztuje???

• Autor: anna-gu Data: 2007-11-15 17:13:48

Myszeczko, to jest laserowe usuwanie nadżerki. Miałam ten zabieg 12 lat temu. Nie boli i jest rzeczywiście spokój

• Autor: Mari Data: 2007-11-15 18:27:24

Myszaku, zajrzyj na
    www.naturalnemetody.fora.pl/nadzerka-t349.html

tam duzo dziewczyn dzieli sie swoimi uwagami o w/w temacie. Koagulacja kosztuje 300 zl ale nie wiem czy to to samo co fotokoagulacja. Poczytaj tam sobie!

• Autor: basia19 Data: 2007-11-15 18:32:09

Ja też miałam tzw. wypalankę, ale wtedy za to się nie płaciło, czy dzisiaj na kasę tego nie można zrobić?

• Autor: nadia Data: 2007-11-15 20:08:55

Moja mama miala w zeszlym roku w szpitalu i wlasnie na kase, nic nie placila...

• Autor: aga1 Data: 2007-11-15 20:57:41

Ja miałam 3 lata temu ale elektrokoagulację(wypalankę prądem),zabieg był bezpłatny,leciutko bolesny ale za to skuteczny(jak dotąd)!

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2007-11-15 22:28:48

Ja podobnie jak aga tez mialam ale juz 10lat temu,zabieg byc bolesny pomimo znieczulenia miejscowego i wtedy w prywatnym gabinecie placilam cos okolo 200zl,ale ceny od tego czasu sie bardzo zmienily

• Autor: basia19 Data: 2007-11-16 18:26:48

aga1 nie wiem dlaczego piszesz leciutko bolesny, ja dostałam "głupiego jasia" i nic nie bolało.

• Autor: aga1 Data: 2007-11-16 19:19:02

Piszę tak bo po pierwsze aż tak mocno mnie nie bolało a po drugie nie miałam żadnego znieczulenia:(

• Autor: polin83 Data: 2007-11-16 10:49:48

Witam. Jestem właśnie po zabiegu wypalania nadżerki (elektrokoagulacja). Mimo tego,że zawsze chodziłam do swojego lekarza do zwykłej przychodni  lekarz zaproponował mi zabieg w swoim gabinecie prywatnym ja oczywiście odmówiłam i bez problemu dał mi skierowanie do szpitala i to właśnie tam usunięto mi nadżerkę - zwykle robi to lekarz kierujący. W szpitalu w którym ja miałam to robione pacjentce daje się znieczulenie dożylne – po prostu w trakcie zabiegu i po spałam 1,5 godziny  a po 2, 5 h byłam w domu. Jeśli mogłabym doradzić to proponuje konsultacje z innym lekarzem(nie koniecznie prywatnym) z uwagi na to, że lekarze (niestety) często,,naciągają” swoich klientów na usunięcie rzekomej nadżerki lub takiej która nie wymaga zabiegu tylko leczenia farmakologicznego. Atak na marginesie, po co ludzie chodzą do prywatnych lekarzy skoro płacą składki – chyba mają za dużo pieniędzy! POZDRAWIAM

• Autor: MYSZA99 Data: 2007-11-16 14:24:34

dzięki wszystkim za odpowiedzi.nie chodzę prywatnie do lekarza tylko pani doktor zaproponowała mi zabieg w swoim prywatnym gabinecie.wypalanka odpada już dwóch lekarzy mi ją odradziło bo mam dużą nadżerkę i mam w planach jescze dzidzię a nadżerka po wypalance lubi powracać i lubi robić zamieszanie podczas porodu.zostaje jeszcze zamrażanie o połowę tańsze niż laser.dzięki wszystkim.pozdrawiam

• Autor: nadia Data: 2007-11-16 15:50:32

Nadzerka podczas ciazy lubi znikac pamietaj o tym ;)

• Autor: MYSZA99 Data: 2007-11-16 16:27:38

wiem ale już jedną ciąże mam za sobą i nie znikła.przy pierwszej miałam trochę problemów mówili właśnie że przez nadżerkę dlatego przed drugą chciałabym się już jej pozbyć raz a dobrze.

Przejdź do pełnej wersji serwisu