Forum

Kuchenne porady

Kapusta pekińska

  • Autor: polka Data: 2007-11-16 10:33:49

    Witam
    Czy ktoś już gotował kapustę pekińską tak jak kalafior?
    Oczywiście w całości kapusta.

  • Autor: Dorota zza plota Data: 2007-11-16 10:39:02

    rozleci sie chyba przynajmniej czesciowo. Ja jedynie co to robilam z nia lazanki krotko podduszajac. pozatym nie trzyma jej glab jak w kapuscie bialej czy kalafiorze chyba bys musiala zwiazac

  • Autor: kurkuma Data: 2007-11-16 10:42:38

    Tak jak pytasz kapusty nie gotowałam ale za to piekłam w zapiekance i jak na mój gust jest b.dobra. Uważam więc, że i ugotowana będzie dobra, z tym, że wg mnie  nie trzeba ją gotować za długo.

  • Autor: aguś Data: 2007-11-16 10:47:20

    Nie gotowałam w całości nigdy bo chyba by się rozpadła ale dodaję ją np. do klopsików z mielonego +sos sojowy,chwilkę podduszam i podaję z ryżem.Pychotka:)

  • Autor: ala_new Data: 2007-11-16 12:03:08

    Pokrojoną kapuste pekinska wrzucam czasem do zupy jarzynowej i gotuje jakies trzy min. Ale w całosci nie gotowałam nigdy :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu