Forum

Kuchenne porady

margaryna do kremu

  • Autor: angeliczka Data: 2007-11-19 16:36:34

    witam mam pytanie jakiej margaryny używacie do kremów tortowych? jaka według was jest najlepsza, głownie chodzi mi o to zeby kremy były sztywne

  • Autor: ekkore Data: 2007-11-19 16:50:05

    Tylko masło, ewentualnie do tego łyżka delmy czy masmixu - takiej margaryny do smarowania

  • Autor: alman Data: 2007-11-19 16:50:19

    ja nie pomogę, używam masła bez dodatku oleju oczywiście

  • Autor: alidab Data: 2007-11-19 17:01:58

    Ja do mas i kremów nigdy nie używam margaryny tylko masło ale to prawdziwe a nie mix masła z olejem.
    podstawową zaletą masła są walory smakowe i fakt, że masło jest produktem naturalnym. Natomiast  margaryna to produkt sztuczny, nafaszerowany chemią ( stabilizatory, barwniki,emulgatory, konserwanty). Margaryby uzywam tylko do pieczenia niektórych ciast (najczęściej łączę masło z margaryną).

  • Autor: Glumanda Data: 2007-11-19 17:25:43

    Nigdy w zyciu... zadnej margaryny...  tylko maslo! Jak ciasto - to ciasto.. diete prosze robic na innych potrawach :)

  • Autor: Krystyna911 Data: 2007-11-19 19:50:25

    Tylko masło (bez "ulepszaczy" typu olej). Margarynę zawsze wyczuję w kremie a wtedy już  przechodzi mi apetyt chocby ciasto wyglądało bardzo apetycznie.

  • Autor: Marta1 Data: 2007-11-19 19:54:41

    Ja używam KASI ale po komentarzach zacznę używać masełka, do tej pory jakoś nie zdawałam sobie sprawy z walorów smakowych :)

  • Autor: mlena Data: 2007-11-19 22:00:40

    Do kremu tylko maslo nie moge przelknąć kremu z margaryny.

  • Autor: Lissanna Data: 2007-11-22 18:56:38

    Zgadzam się że najlepsze jest masło. Margaryny czy też "tłuszcze do smarowania" mogą się podczas obróbki rozwarstwić i krem jest do wyrzucenia. Można spróbować i łyżeczkę rozpuścić - jak nie "podchodzi" wodą (tzn. nie rozwarstwia się na wodę i tłuszcz) można śmiało dawać, choć smak już nie ten...

Przejdź do pełnej wersji serwisu