Forum

Rozmowy wolne i frywolne

odbudowa korony zęba na ćwieku???

• Autor: Tereska* Data: 2007-11-20 17:43:23

Witam Wszystkich. Mam takie pytanie otóż dentysta zaproponował mojej córce odbudowę korony zęba na ćwieku, ale nie wiem na czym taka metoda odbudowy zęba polega. Może ktoś z Was odbudował w ten sposób zęby? Berdzo proszę o konkretne odpowiedzi. Bardzo mi na tym zalezy, ponieważ jutro ma córka wizytę i muszę podjąć decyzję. Może Wiecie też ile taka usługa kosztuje i czy jest trwała? Z góry serdecznie dziekuje.

• Autor: nonka4 Data: 2007-11-20 18:23:14

może to rozjasni rochę sytuację?
    http://www.poldent.pl/co03.html

• Autor: MAŁA MI Data: 2007-11-20 19:53:49

Nic się nie martw. W ten sposób odbudowuje sie zęby w przypadku gdy prawdziwego zęba jest za mało i plomba nie ma gdzie się trzymać. W tym roku dentystyka odbudawała mi własnie w ten sposób ząb. Troche to kosztowało teraz dokładnie nie pamietam  ale chyba około 160zł. Jak na razie trzyma się mocno i nic się nie dzieje. Polega to na tym, że w korzeń wwierca taką cieniutką igiełkę i to razem z resztą zęba będzie trzymało plombę. życze powodzenia i mam nadzieję że chociaż trochę cię uspokoiłam Pozdrawiam Małgosia 

• Autor: panterkaKK Data: 2007-11-20 20:03:21

Nie martw się,ja mam tak zrobione dwa zęby,górne trójki,świetnie się trzymają,o wiele lepiej niż zwkłe plomby.Jeden ćwiek mam już z 10 lat,nic się z zębem nie dzieje!

• Autor: Baśka Data: 2007-11-20 20:17:20

Ratować trzeba każdy kawałek własnego zęba.Okolo 15 lat temu po długich leczeniach został mi tylko niecały korzeń jedynki.Lekarz odbudował mi ząb.Ja mam  dosyć słabe zęby,a i tak ten sztukowany ząb wytrzymał tak długo.Jeżeli ząb się złamał,lub korzeń jest jeszcze w całkiem dobrym stanie skorzystajcie z tej okazji,na wyrwanie zęba zawsze będzie sie można zdecydować.A kwotę na leczenie można jakoś znaleźć,nawet kosztem prezentów( trzeba pobiegać więcej po sklepach i wyszukać coś odjazdowego i taniego równocześnie)

• Autor: nelcia1958 Data: 2007-11-21 07:40:25

Moja córka ma odbudowaną dwójkę właśnie na ćwieku już chyba z 12 lat i naprawdę dobrze się trzyma.nawet nie poznać że jest to sztuczny ząb, więc nie masz się czego obawiać Wtedy zapłaciłam za ten ząb 120 zł nie wiem jaki jest  teraz koszt.Pozdrawiam Daniela

Przejdź do pełnej wersji serwisu