Forum

Kuchenne porady

jaka mąka do pierników?

  • Autor: anko72 Data: 2007-11-21 09:05:31

    Nie z każdej mąki będzie chleb, a z jakiej mąki będą dobre pierniki? Pamiętam,że raz użyłam krupczatki i to była totalna klapa, pierniki bły zbyt kruche.

  • Autor: smakosia Data: 2007-11-21 09:13:10

    Nie mam doświadczenia w tym temacie, ale trzeci raz robię ten pernik, który leżakuje cztery tygodnie i wyrabiam go z mąki tortowej.

  • Autor: elo Data: 2007-11-21 09:14:01

    I ja też robię z tortowej kupionej w lidlu.

  • Autor: angela27 Data: 2007-11-21 09:39:49

    Czy mogę prosić o przepis na ten piernik? Pozdrawiam.

  • Autor: smakosia Data: 2007-11-21 10:51:31

    Proszę bardzo http://wielkiezarcie.com/przepis20411.html

  • Autor: angela27 Data: 2007-11-22 09:17:01

    Bardzo dziękuję.

  • Autor: AndrzejLew Data: 2007-11-21 11:11:08

    Ja także stosuję tortową. Pozdrawiam, Andrzej

  • Autor: erka Data: 2007-11-21 17:02:05

    Ja rowniez tortowa, ale widzilalam niektore przepisy do ktorych dawalo sie pol na pol z zytnia, Powodzenia

  • Autor: anko72 Data: 2007-11-21 22:35:36

    No proszę, będzie tortowa. Dzięki:).

Przejdź do pełnej wersji serwisu