Witajcie kochani. 3 grudnia mój syn ma urodzinki .Juz 9 ale urodzinki.I obmysliłam ze upieke małe babeczki i chciałam czymś je wypełnic zeby podac na goraco do tego barszczyk.No i mam problem zupełnie nie mam pomysłu na farsz do nich,Byłabym wdzieczna za pomoc. Pozdrawiam Agnieszka
typowy farsz to : grzybowy, grzybowy z kapustą albo kapusta z miesem.. jesli chcesz nietypowego to boczek+ twarda gruszka + ser pleśniowy+ bazylia ( swieza lub suszona). Gruszka musi byc twarda.
Agnieszko - jesli babeczki mają być do barszczyku to możesz je wypełnic np. farszem z pieczarek - pieczarki w całości + cebulka: poddusić na masełku, potem drobno pokroić, albo przepusścić przez maszynkę do miesa, ale o dużych oczkach , dodać natkę pietruszki, serek topiony śmietankowy albo potarkowany na drobno ser zółty, doprawic do smaku, Masę ogrzać do połączenia składników, włozyc do babeczek, posypac parmezanem albo odrobina sera żółtego farszem z kiełbasy - zeszklic cebulę na patelni z kawałkiem papryki, kiełbasę obrać z osłonki i przepiścić przez maszynke do mięsa, dodac do cebulki, połączyć wszystko. Dodać trochę serka topionego z szynką, dla scalenia masy, przyprawić ulubionymi ziołami i przyprawami
Witajcie kochani.
3 grudnia mój syn ma urodzinki .Juz 9 ale urodzinki.I obmysliłam ze upieke małe babeczki i chciałam czymś je wypełnic zeby podac na goraco do tego barszczyk.No i mam problem zupełnie nie mam pomysłu na farsz do nich,Byłabym wdzieczna za pomoc.
Pozdrawiam
Agnieszka
typowy farsz to : grzybowy, grzybowy z kapustą albo kapusta z miesem.. jesli chcesz nietypowego to boczek+ twarda gruszka + ser pleśniowy+ bazylia ( swieza lub suszona). Gruszka musi byc twarda.
Agnieszko - jesli babeczki mają być do barszczyku to możesz je wypełnic np.
farszem z pieczarek - pieczarki w całości + cebulka: poddusić na masełku, potem drobno pokroić, albo przepusścić przez maszynkę do miesa, ale o dużych oczkach , dodać natkę pietruszki, serek topiony śmietankowy albo potarkowany na drobno ser zółty, doprawic do smaku, Masę ogrzać do połączenia składników, włozyc do babeczek, posypac parmezanem albo odrobina sera żółtego
farszem z kiełbasy - zeszklic cebulę na patelni z kawałkiem papryki, kiełbasę obrać z osłonki i przepiścić przez maszynke do mięsa, dodac do cebulki, połączyć wszystko. Dodać trochę serka topionego z szynką, dla scalenia masy, przyprawić ulubionymi ziołami i przyprawami
Dziekuje Wam za podpowiedzi gdyby ktos wpadł jeszcze na jakiś fajny promysl prosze o wpis.Pozdrawiam
Agnieszka