Forum

Kuchenne porady

kurczak panierowany w zalewie?

  • Autor: anna-gu Data: 2007-11-21 11:36:08

    Kupiłam filety z udek kurczaka. Mam zamiar je usmażyć w panierce i potem zalć marynatą. Żarłoczki, czy robiliscie coś takiego? Jak długo to sie ma moczyć w tej zalewie i jaki jest termin przechowywania. Wyszperałam przepis Shanny "kurczak lub rybka w zalewie" ale komentarze są do rybki. Chciałabym to danie na sobotę dla mojej Kasieńki :)

  • Autor: Ave Data: 2007-11-21 12:07:43

    Aniu, ja co prawda nie robiłam, zajrzałam tylko do przepisu i mysle, że ponieważ w przepisie jest własciwie o kurczaku, to możesz te sugestie z komentarzy zastosowac do kurczaka. A w przepisie jest : konsumpcja na drugi dzień albo lepiej za 2 dni :)

  • Autor: anna-gu Data: 2007-11-21 14:45:21

    No właśnie, tak myślałam. Ale dobrze gdy miły ktoś potwierdzi. Dzieki Ewuniu :)

  • Autor: Basia99999 Data: 2007-11-21 19:11:56

    Robię takie kotlety drobiowe w zalewie

  • Autor: anna-gu Data: 2007-11-21 20:46:08

    Dziękuję, Basiu! :))

  • Autor: Basia99999 Data: 2007-11-21 19:16:07

    Robię takie kotlety drobiowe w zalewie jeść można na drugi dzień, postać też troche mogą, nawet do tygodnia. Pozdrawiam

  • Autor: smakosia Data: 2007-11-21 22:04:14

    Natchnienie przyszło do mnie dzięki temu wątkowi :-) Mam ochotę spróbować wykonać rybę w zalewie. Nigdy jeszcze nie robiłam. A może macie jakiś swój ulubiony przepis i podzielicie się nim? Ps. Aniu, mam nadzieję, że się nie pogniewasz, że "wkręciłam się" w Twój wątek?

  • Autor: anna-gu Data: 2007-11-22 09:34:28

    Absolutnie nie, Smakosiu! Podzielimy się wrażeniami smakowymi z innymi :)

  • Autor: Ave Data: 2007-11-22 13:21:48

    to czekamy :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu