Forum

Rozmowy wolne i frywolne

uczulenie po zabiegu oczyszczania twarzy.

• Autor: marcia2003 Data: 2007-11-22 11:20:35

I to znowu ja!W poniedziałek byłam u kosmetyczki-nie pierwszy raz.Miałam zabieg oczyszczaia twarzy.Było by wszystko dobrze gdyby nie poranek następnego dnia.Rano  na twarzy wysypka  taka pod sk€ra strasznie swedzi.i ten obrzęk twarzy  a szczególnie pod oczmi tam gdzie były wykłówane prosaki.Oczów  minie widać.Wczoraj byłam u lekarza i dostałam tabletki i maść ale boje sie ze nie pomoże.Aw sobote doszkoły ide!

• Autor: vikunia Data: 2007-11-22 12:11:53

tabletki i masc trzeba brac a dodatkowo myc twarz  naparem z rumianku albo takim cieniutkim krochmalem. Zagotuj wodę i wsyp trochę mąki ziemniaczanej oczywiscie najpierw rozmieszanej z odrobiną zimnej wqody i tym przemywaj twarz. Krochmal lagodzi swędzenie a rumianek zaczerwienienie.

• Autor: marcia2003 Data: 2007-11-22 12:27:11

Ja nie mam czerwonej skóry najbardziej mnie martwi ten obrzęk

• Autor: elo Data: 2007-11-22 12:28:49

Marcia napewno da Ci jakąś słuszną radę Luckystar.

• Autor: marcia2003 Data: 2007-11-22 14:03:02

Poczekam moze sie odezwie

• Autor: luckystar Data: 2007-11-22 14:06:26

Elo, zrobilabym to z przyjemnoscia, ale nie moge.... bo nie wiem jaki dokladnie zabieg byl robiony, jakie produkty czy tez narzedzia (sprzet) uzywany i jakiego typu jest to uczulenie. Uczulenia sa niestety rozne.... jesli jak Marcia pisze, najbardziej nasilona reakcja jest w okolicach oczu, gdzie kosmetyczka usuwala kaszaki .... no coz moze to byc zainfekowana igla (ale przeciez powinna uzyc jednorazowek), z drugiej strony uczulenie jest rozlegle na cala twarz..... i tak sobie mozemy "gdybac"... Ja mysle, ze najwazniejsze, ze Marcia juz byla u lekarza skornego i jesli tylko bedzie stosowac to co on polecil, to uczulenie powinno zniknac do soboty.
    W takich wypadkach, mam nadzieje, ze lekarz to zrobil .... nalezy zazadac od kosmetyczki dokladnej relacji co do zabiegu i produktow i wtedy dopiero kombinowac co to moze byc. Marcia moze byc uczulona (nie wiedzac o tym) na jeden ze skladnikow jakiegos produktu.....w takim wypadku lekarz powinnien przeprowadzic testy i zeby bylo raz i po wsie czasy wiadomo, ze nalezy sprawdzac dokladnie liste skladnikow przed uzyciem nowego produktu.....

• Autor: marcia2003 Data: 2007-11-22 16:22:42

Byłam u kosmetyczki i Pani powiedziała ze uzywa naturalnych składników.Igłe brała nową ale i miała rękawiczki.Pewnie jakis składnik  mi nie odpowiada.Oby zeszło.

• Autor: pandora Data: 2007-11-22 17:35:04

a co to za maść???
    p

• Autor: marcia2003 Data: 2007-11-22 17:36:39

elosone-obrzęk schodzi. tak po malutku ale schodzi

• Autor: pandora Data: 2007-11-22 17:42:13

uważaj z tą maścią - sterydów nie powinno się stosować na twarz, bo zostają przebarwienia skóry. A na obrzęk to i tak jakoś specjalnie nie pomoże. Pij jak najwięcej, wcinaj pietruszkę (natkę) lub jakieś ziółka moczopędne (arbuzów i truskawek niestety brak a one najlepiej wodę pędzą). No, jeszcze piwko odwadnia.
    powodzenia

• Autor: Aleksandra1973 Data: 2007-11-22 19:42:44

Moze melon tez jest moczopedny?A o tej porze mozna go dostac raczej bez problemu

Przejdź do pełnej wersji serwisu