Witam i proszę o pomoc. Do tej pory używając do ciast orzechów włoskich sypałam je na "oko". Zawsze stosuję przeliczniki z dkg na szklanki ale jak dotąd nie znalałam nigdzie informacji jaki jest przelicznik na orzechy. Nie mam też wiarygodnej wagi żeby to raz na zawsze sprawdzić. Może ktoś mi pomoże??
Nie wiem ,czyTobie to pomoże - jest proste wyjście kup w sklepie orzechy takie jakie chcesz ( laskowe , włoskie itp.) na każdym opakowaniu jest waga , przesyp do szklanki i już będziesz wiedziała ile to jest .
Witam i proszę o pomoc. Do tej pory używając do ciast orzechów włoskich sypałam je na "oko". Zawsze stosuję przeliczniki z dkg na szklanki ale jak dotąd nie znalałam nigdzie informacji jaki jest przelicznik na orzechy. Nie mam też wiarygodnej wagi żeby to raz na zawsze sprawdzić. Może ktoś mi pomoże??
Proszę bardzo...:)))
Właśnie przed chwilą zważyłam : 25 dag orzechów łuskanych (ale nie mielonych) to 2 szklanki i 2 czubate łyżki.
Ogromnie dziękuje. Nosiłam się już zamiarem kupienia i sprawdzenia ich wagi ale trochę szkoda kupować jak się ma swoje własne. Pozdrawiam.