Witam! Korzystam z tego serwisu dość często od kilku lat. Pamiętam,że rok temu piekłam piernik z przepisu inki 21 (tak przynajmniej mi się wydaje, że była to inka 21), ale niestety nie mogę go odnaleźć. Co więcej, w ogóle żadnego przepisu tej użytkowniczki nie widzę w serwisie. Czy ja źle szukam czy też owe przepisy gdzieś przepadły....? Będę wdzięczna za pomoc. Bardzo mi zależy na tym przepisie. Był to piernik, który nie wymaga dojrzewania i nadaje się do jedzenia tuż po upieczeniu. Był przepyszny! Być może ktoś z użytkowników posiada ten przepis...?
podgrzana nieco margaryna+ cukier+jaja całe- zmiksowac, dodac rozpuszczony ostudzony, letni miód, piwo, mąkę przesiana którą nalezy wsypywać stopniowo ciagle mieszając ciasto, dodac sodę i n akoniec bakalie zmieszane z mąka ziemniaczaną też wcześniej przesianą, na sam koniec dodac mieszankę piernikowa Piec 50 minut w 170* w lekko wcześniej nagrzanym juz piekarniku
Asiaff - ten przepis wygląda bardzo znajomo :) Mam 90% pewności, że to ten, którego szukam :) Tylko wydaje mi się, że tam było wyraźnie zaznaczone, iż piernik może być od razu spożywany ... Ale nie pamietam czy to było w samym przepisie czy też w komentarzach, których było sporo (z tego co pamiętam)... :) A ja chcę tamten, żaden inny :) Czy ten przepis jest od inki 21? Bodek - dzięki za namiary na inkę 21, narazie jest niedostępna ale na pewno zapytam ją o ten przepis.
Nie było mnie tutaj troche i dopiero dzisiaj odpisuje,przepis jest inki 21 a to komentarze do tego przepisu
Komentarze:
gracet w dniu 2004-11-25 napisał(a): mmmmmm, aż mi przyszła ochota na te pachnące specjały! już zapisuję w ulubionych i na święta....
furika w dniu 2005-11-10 napisał(a): na ja dużej blaszce pieczesz ten piernik? - chciałabym zrobić na takiej tradycyjnej 40x25.
inka21 w dniu 2005-11-11 napisał(a): ja mam blaszkę 40cmx 26cm,więc prawie taką samą
furika w dniu 2005-11-11 napisał(a): Dzięki - własnie go zrobiłam! Pyszniutki - przełożyłam powidłem śliwkowym.
pandora w dniu 2005-12-26 napisał(a): Zrobiłam, bardzo dobry. p.
sunny w dniu 2006-12-01 napisał(a): Ineczko, należę do tych, co olali przygotowanie piernika w listopadzie no i teraz mam mały problem :). Czy piernik z twojego przepisu może zastąpić ten normalny ? I czy musi sobie troche poleżakować ? Zależy mi, by coś piernikopodobnego na święta jednak zrobić :). pozdrawiam.
inka21 w dniu 2006-12-01 napisał(a): sunny ten piernik robisz wtedy ,kiedy go potrzebujesz -najlepiej na 1 lub 2 dni wcześniej, jest pyszny i pieknie wyrosnięty,pozdrawaim i zachecam do pieczenia
inka21 w dniu 2006-12-01 napisał(a): a jeszcze jedno ja go robie na dużej formie 40x 26 cm , bo na mniejszych nie jest w stanie dobrze wyrosnąc w samym środku
sunny w dniu 2006-12-02 napisał(a): Dziękuję bardzo :) Zatem ma już przepis na piernik, więc upiekę przed świętami. Jeszcze tylko, żeby się upewnić - miód naturalny czy może być sztuczny ? I chyba dodam do ciasta mieszankę do piernika, czy jedna paczka starczy ? :)
sunny w dniu 2006-12-03 napisał(a): Jeszcze jedno Ineczko - czy ciasto mam cały czas miksowac, czy potem mieszac warzechą ?
inka21 w dniu 2006-12-03 napisał(a): sunny ja daję naturalny ,ale i sztuczny może być, ja wszystko miksuję,nie uzywam tutaj warzechy ,ale gdy wlewam piwko to ciasto się robi rzadkie ( tak ma byc) i wtedy zmniejszam obroty miksera
Marsi w dniu 2006-12-17 napisał(a): ja zrobiłam i wyszedł niesamowity! na dużej blasze i urósł mu taki brzuch, że cała rodzina go podziwiała!!
to musze tutaj sie wypowiedziec; bardzo prosze aby nie podawac i nie rozpowszechniac moich przepisów, skoro juz go podałaś no to cóż, trudno, ale bardzo i Ciebie i wszystkich uzytkowników tej cudownej stronki prosze - jeśli kto posiada moej przepisy u siebie, niech je zachowa dla siebie. Wiecie czemu odeszlam i zablokowałam swoje przepisy na stronce - prosze uszanujcie moją decyzję, pozdrawiam inka21
Witam!
Korzystam z tego serwisu dość często od kilku lat. Pamiętam,że rok temu piekłam piernik z przepisu inki 21 (tak przynajmniej mi się wydaje, że była to inka 21), ale niestety nie mogę go odnaleźć. Co więcej, w ogóle żadnego przepisu tej użytkowniczki nie widzę w serwisie. Czy ja źle szukam czy też owe przepisy gdzieś przepadły....? Będę wdzięczna za pomoc. Bardzo mi zależy na tym przepisie. Był to piernik, który nie wymaga dojrzewania i nadaje się do jedzenia tuż po upieczeniu. Był przepyszny! Być może ktoś z użytkowników posiada ten przepis...?
zapytaj inka21 na gg :)
Bodek!!!!!!!!!mówisz że nie jadasz placków a co ty tutaj robisz na tej stronie????
Może to ten przepis?
Asiaff - ten przepis wygląda bardzo znajomo :) Mam 90% pewności, że to ten, którego szukam :) Tylko wydaje mi się, że tam było wyraźnie zaznaczone, iż piernik może być od razu spożywany ... Ale nie pamietam czy to było w samym przepisie czy też w komentarzach, których było sporo (z tego co pamiętam)... :) A ja chcę tamten, żaden inny :) Czy ten przepis jest od inki 21? Bodek - dzięki za namiary na inkę 21, narazie jest niedostępna ale na pewno zapytam ją o ten przepis.
Nie było mnie tutaj troche i dopiero dzisiaj odpisuje,przepis jest inki 21 a to komentarze do tego przepisu
Komentarze:
gracet w dniu 2004-11-25 napisał(a):
mmmmmm, aż mi przyszła ochota na te pachnące specjały!
już zapisuję w ulubionych i na święta....
furika w dniu 2005-11-10 napisał(a):
na ja dużej blaszce pieczesz ten piernik? - chciałabym zrobić na takiej tradycyjnej 40x25.
inka21 w dniu 2005-11-11 napisał(a):
ja mam blaszkę 40cmx 26cm,więc prawie taką samą
furika w dniu 2005-11-11 napisał(a):
Dzięki - własnie go zrobiłam! Pyszniutki - przełożyłam powidłem śliwkowym.
pandora w dniu 2005-12-26 napisał(a):
Zrobiłam, bardzo dobry. p.
sunny w dniu 2006-12-01 napisał(a):
Ineczko, należę do tych, co olali przygotowanie piernika w listopadzie no i teraz mam mały problem :). Czy piernik z twojego przepisu może zastąpić ten normalny ? I czy musi sobie troche poleżakować ? Zależy mi, by coś piernikopodobnego na święta jednak zrobić :). pozdrawiam.
inka21 w dniu 2006-12-01 napisał(a):
sunny ten piernik robisz wtedy ,kiedy go potrzebujesz -najlepiej na 1 lub 2 dni wcześniej, jest pyszny i pieknie wyrosnięty,pozdrawaim i zachecam do pieczenia
inka21 w dniu 2006-12-01 napisał(a):
a jeszcze jedno ja go robie na dużej formie 40x 26 cm , bo na mniejszych nie jest w stanie dobrze wyrosnąc w samym środku
sunny w dniu 2006-12-02 napisał(a):
Dziękuję bardzo :) Zatem ma już przepis na piernik, więc upiekę przed świętami. Jeszcze tylko, żeby się upewnić - miód naturalny czy może być sztuczny ? I chyba dodam do ciasta mieszankę do piernika, czy jedna paczka starczy ? :)
sunny w dniu 2006-12-03 napisał(a):
Jeszcze jedno Ineczko - czy ciasto mam cały czas miksowac, czy potem mieszac warzechą ?
inka21 w dniu 2006-12-03 napisał(a):
sunny ja daję naturalny ,ale i sztuczny może być, ja wszystko miksuję,nie uzywam tutaj warzechy ,ale gdy wlewam piwko to ciasto się robi rzadkie ( tak ma byc) i wtedy zmniejszam obroty miksera
Marsi w dniu 2006-12-17 napisał(a):
ja zrobiłam i wyszedł niesamowity! na dużej blasze i urósł mu taki brzuch, że cała rodzina go podziwiała!!
to musze tutaj sie wypowiedziec; bardzo prosze aby nie podawac i nie rozpowszechniac moich przepisów, skoro juz go podałaś no to cóż, trudno, ale bardzo i Ciebie i wszystkich uzytkowników tej cudownej stronki prosze - jeśli kto posiada moej przepisy u siebie, niech je zachowa dla siebie. Wiecie czemu odeszlam i zablokowałam swoje przepisy na stronce - prosze uszanujcie moją decyzję, pozdrawiam
inka21