kochani pomocy mam kilka storczykow i u jednego z nich mimo ze ladnie kwitnie liscie u niego robia sie takie jak by wiedly(nie wiem czym to jest spowodowane bo podlewane tak jak do tej por i nie bylo problemu). Nie wiem jak pomoc mojemu kwiatkowi moze wy wiecie
Takie rzeczy zdarzaja sie storczykom.. nie martw sie. Sprobuj go wlozyc na kilka godzin do odstanej, wody a potem dobrze odsacz. Nieraz storczyki poprostu nie maja wiecej sily rosnac.. czy tak to wygladalo?..
A u mnie pierwsze listki zgniły, więc je urwałam i wyrzuiłam i nic się nie stało, wręcz przeciwnie wypuścił 3 odnogi i będę miała ok 20 kwiatków, na razie są pączki, pozdrawiam.
kochani pomocy mam kilka storczykow i u jednego z nich mimo ze ladnie kwitnie liscie u niego robia sie takie jak by wiedly(nie wiem czym to jest spowodowane bo podlewane tak jak do tej por i nie bylo problemu).
Nie wiem jak pomoc mojemu kwiatkowi moze wy wiecie
Takie rzeczy zdarzaja sie storczykom.. nie martw sie. Sprobuj go wlozyc na kilka godzin do odstanej, wody a potem dobrze odsacz. Nieraz storczyki poprostu nie maja wiecej sily rosnac..
czy tak to wygladalo?..
Dzikuje za odpowiedzi ,moj storczyk wyglada podobnie (nie doszedl do tego etepu ale idzie w tym kierunku)
A u mnie pierwsze listki zgniły, więc je urwałam i wyrzuiłam i nic się nie stało, wręcz przeciwnie wypuścił 3 odnogi i będę miała ok 20 kwiatków, na razie są pączki, pozdrawiam.
wejdż na stronę orchidarium pl,na forum znajdziesz poglądową strone reanimacji faklów,ja też mam dużo storczyków i często tam zaglądam .
http://www.orchidarium.pl/forum/list.php?f=0
bardzo ci dziekuje za pomoc
acha,sprawdz czy nie ma w podłozu lokatorów,dwa dni temu przesadzałam jednego bo miał wełnowce czy jakoś tam, mała białe paskudy.