Forum

Galeria

Łańcuch na choinkę

• Autor: nadia Data: 2007-11-23 22:51:49

Dzisiaj z corcia zaczelysmy robic lancuch na choinke z kolorowych folii po makaronach,cukierkach a nawet reklamowkach;) Pocielam je na kwadraciki 5 na 5cm, przyszykowalam igle i nitke, patyczki do uszu (zdjelam z nich wate i nozyczkami przecielam na 3 czesci). Na koncu nitki zawiazalam porzadny supelek i z corka skladalysmy kazdy kwadracik w wachlarzyk, przekluwalysmy igla z nitka w sam srodek wachlarza i do samego konca go przesuwalysmy, po zrobionych trzech wachlarzykach corcia nadziewala kawalek patyczka i reszte powtarza sie tak dlugo jak dlugi sie chce miec lancuch ;)))

• Autor: madzina Data: 2007-11-24 07:41:11

Piękny łańcuch i super pomysł pozdrawiam madzina

• Autor: alman Data: 2007-11-24 13:34:58

Nadiu, ale zrobiłaś mi frajdę. Ja kiedy byłam małą dziewczynką, a było to pół wieku temu, razem z bratem i z pomocą mamy, robiłam właśnie takie łańcuchy /m.in. bo inne też/. Używaliśmy kolorowej bibułki a połączenie stanowiły słomki /z naturalnej słomy/. Chyba jeszcze z obu stron słomki były błyszczące koraliki. Dziękuję!!!

• Autor: nadia Data: 2007-11-24 17:01:35

No to czekam na Twoje zdjecia, juz to sobie wyobrazilam... Musisz koniecznie zrobic ten lancuch, ech ja nie mam slomek...bibulki by  sie znalazly...
     W tym roku chce ubrac choinke w robione tylko cudenka i czekam na pomysly rozne.. rozniste ;)

• Autor: aloiram Data: 2007-11-25 11:03:40

Super!!! Zrobię podobny z synkiem.

Przejdź do pełnej wersji serwisu