Forum

Kuchenne porady

Gruby cukier kryształ

• Autor: alidab Data: 2007-11-24 09:47:15

Lubię ciasteczka maczane w białku i obsypane grubym cukrem kryształem. Problem jednak w tym, że od dość dawna nie udało mi się takiego cukru dostać. Brązwoy owszem, kupiłam ale to nie są ładne, grube kryształy chociaż do ciasteczek się nadają.
    Niektóre ciasteczka najbardziej efektownie wyglądały jednak z białymi, grubymi kryształkami cukru.
    Może ktoś z Was wie czy taki cukier jest jeszcze w sprzedaży a jeśli tak, to w jakich sklepach można kupić. Pozdrawiam...:)))

• Autor: Krystyna911 Data: 2007-11-24 09:57:50

W sklepach faktycznie nie widac od dłuższego czasu tego cukru. Ale jest on produkowany. Może zajrzysz tutaj ? Co prawda opakowania po 8 kg, ale może skorzystasz?

• Autor: alidab Data: 2007-11-24 10:06:14

Krysiu, dzięki seredeczne...:))) Dla mnie to ilość hurtowa ale będę szukać dalej w sklepach bo skoro jest dostępny w sprzedaży hurtowej to powinień być także w detalu.

• Autor: Krystyna911 Data: 2007-11-24 10:26:20

Może jeszcze tutaj Alu sprópujesz?

• Autor: Kostka Data: 2007-11-24 14:26:45

W Kielcach nie ma problemu z kupieniem takiego cukru, ale raczej w większych sklepach. Ten kupowałam w dużym sam-ie PSS http://www.cukier-krolewski.pl/21858.xml

• Autor: alidab Data: 2007-11-24 14:33:53

Dzięki, w PSS Społem nie sprawdzałam ale to cenna wskazówka.Pozdrawiam...:)))

• Autor: wackowa Data: 2007-11-24 15:47:25

Alidab , ja ostatnio kupiłam cukier kryształ w  pół kilogramowych kartonikach w Rzeszowie w REALu . Wcześniej widziałam  w TESCO  . Pozdrawiam Ewa

• Autor: alidab Data: 2007-11-24 16:02:12

Te sklepy już "zaliczyłam" i nie ma. Do świąt jeszcze trochę czasu, może uda mi się kupić.Pozdrawiam...:)))

• Autor: wackowa Data: 2007-11-27 08:55:44

Alidab to znowu ja . Jeżeli w dalszym ciągu masz problem z cukrem to dokładnie taki cukier jak w poście Kostki kupiłam przed chwilą za 5.50. Ja mam jeszcze gruby kryształ w kartonikach 0,5kg i mogę jedno opakowanie ci odstąpić . Jeżeli masz ochotę i mogłabym ci pomóc daj znać . Syn codziennie dojeżdża na Politechnikę więc jakoś dogadamy się z odbiorem . Pozdrawiam Ewa .

• Autor: alidab Data: 2007-11-27 19:38:05

Ewuś, dzięki za dobre chęci...:))) Moja przyjaciólka już mnie zaopatrzyła. Podobno jest u nas w supersamie PSS koło dworca ale jeszcze tam nie dotarłam. Ciasteczka półfrancuskie są najlepsze z tym właśnie cukrem wymieszanym z siekanymi orzechami.
    Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję i serdecznie pozdrawiam...:))) Ala

Przejdź do pełnej wersji serwisu