Użytkownik Bada napisał w wiadomości: > Kochani czy ktos wie jak zrobic choinke z szyszek,kiedys ogladalam juz > jagdzies na forum ,ale nie moge ja teraz znalesc, czy ktos wie, z gory > dziekuje
Przymierzam się do niej od roku i zawsze mi jakoś czasu zabraknie. Może się w końcu zmobilizuję i ją sklecę przed Gwiazdką. Pewnie mnie wyprzedzicie, wtedy z wielką przyjemnością nacieszę oczy zdjęciami.
Ja wykonałam na klocku z brzozy. Potrzebny jest pistolet na klej. Klocek z brzozy wysokości 10 cm. Kolejno na około podstawy przyklejałam szyszki tak aby stworzyć stożek. Następnie całość spryskałam złotolem. Na około klocka przykleiłam łańcuszek choinkowy. Choineczkę można ozdobić wg.upodobań.
Szyke wystarczy włożyć i przykleic w mały pojemnik np.po danomkach lub malutkie donicczki po miniaturowych kaktusach spryskać ja zielonym bądz złotym sprejem. Na czubku umieścić gwiazdke np z papieru lub kupioną w kwiaciani.Ewentualnie ozdobić małymi korakikami.Doniczke pomalować i ozdobic kokardką.Gotowe.
Robiłam kiedyś ale nie mam fotki. Służę przepisem. Materiały: tekturka, np z bombonierki, szyszki modrzewiowe, klej stolarski Wikol albo pistolet klejowy. Osobiście wolę klej stolarski, bo nie parzy i po wyschnięciu jest przezroczysty. Wykonanie: Wyciąć 1/2 koła z tektury o dowolnym promieniu i skleić stożek. Na spodzie może być np. nakrętka od słoika, albo podkładka wycięta i dopasowana do średnicy podstawy- oczywiście przytwierdzona klejem. Przyklejać szyszki począwszy od dołu. Najlepiej zacząć od największych szyszek, ku górze dokładać coraz mniejsze. Można spryskać po wyschnieciu złotolem, srebrolem lub pomalować na dowolny kolor. Dekoracja choinki to już sprawa gustu i fantazji. Podobnie ładną choinkę można zrobić z makaronu - kolanka, muszelki, świderki. Na prawdę nic trudnego. :)
Witam:) Moja siostra robi własnie takie choinki z szyszek z modrzewia ,sa superowe:)Posiadam taka jedna choineczke:)Cena za wieksza jest 15 złotych a za mniejsza 10 złotych:)
Kochani czy ktos wie jak zrobic choinke z szyszek,kiedys ogladalam juz jagdzies na forum ,ale nie moge ja teraz znalesc, czy ktos wie, z gory dziekuje
Użytkownik Bada napisał w wiadomości:
> Kochani czy ktos wie jak zrobic choinke z szyszek,kiedys ogladalam juz
> jagdzies na forum ,ale nie moge ja teraz znalesc, czy ktos wie, z gory
> dziekuje
Przymierzam się do niej od roku i zawsze mi jakoś czasu zabraknie. Może się w końcu zmobilizuję i ją sklecę przed Gwiazdką. Pewnie mnie wyprzedzicie, wtedy z wielką przyjemnością nacieszę oczy zdjęciami.
to jest choinka którą wykonałam w zeszłym roku i była w galerii a teraz sama nie moge znaleźć;(
To jeszcze napisz, jak ją wykonałaś, bo o to tez pytano w pierwszym poście :)
Ja wykonałam na klocku z brzozy.
Potrzebny jest pistolet na klej.
Klocek z brzozy wysokości 10 cm.
Kolejno na około podstawy przyklejałam szyszki tak aby stworzyć stożek.
Następnie całość spryskałam złotolem.
Na około klocka przykleiłam łańcuszek choinkowy.
Choineczkę można ozdobić wg.upodobań.
Szyke wystarczy włożyć i przykleic w mały pojemnik np.po danomkach lub malutkie donicczki po miniaturowych kaktusach spryskać ja zielonym bądz złotym sprejem. Na czubku umieścić gwiazdke np z papieru lub kupioną w kwiaciani.Ewentualnie ozdobić małymi korakikami.Doniczke pomalować i ozdobic kokardką.Gotowe.
Robiłam kiedyś ale nie mam fotki. Służę przepisem.
Materiały: tekturka, np z bombonierki, szyszki modrzewiowe, klej stolarski Wikol albo pistolet klejowy. Osobiście wolę klej stolarski, bo nie parzy i po wyschnięciu jest przezroczysty.
Wykonanie:
Wyciąć 1/2 koła z tektury o dowolnym promieniu i skleić stożek. Na spodzie może być np. nakrętka od słoika, albo podkładka wycięta i dopasowana do średnicy podstawy- oczywiście przytwierdzona klejem. Przyklejać szyszki począwszy od dołu. Najlepiej zacząć od największych szyszek, ku górze dokładać coraz mniejsze. Można spryskać po wyschnieciu złotolem, srebrolem lub pomalować na dowolny kolor. Dekoracja choinki to już sprawa gustu i fantazji. Podobnie ładną choinkę można zrobić z makaronu - kolanka, muszelki, świderki. Na prawdę nic trudnego. :)
Bardzo dziękuję za pomysły, napewno wykorzystam
to moja choina z szyszek z modrzewiu
pewnie u mnie widziałaś:)
Witam:) Moja siostra robi własnie takie choinki z szyszek z modrzewia ,sa superowe:)Posiadam taka jedna choineczke:)Cena za wieksza jest 15 złotych a za mniejsza 10 złotych:)