czy waszym zdaniem można zastąpić margarynę olejem w cieście drożdżowym? ;P właśnie chcę się zabrać za bułeczki z serem, ale nie mam margaryny... pomocy! :D:D:D
w przepisie na drożdżówke nocną jest właśnie olej, to chyba można. Inna kwestią jest proporcja tego oleju w przepisie . Ale moze ktos Ci jeszcze podpowie :)
dziękuję za szybką odpoiedz :) ja właśnie przymierzam się do DROŻDŻÓWEK Z SEREM autorstwa ilki76... na 1/2 kg mąki powinnam użyć 70 g masła lub margaryny...
Gmosiu, oleju mozna dać objetościowo tyle, ile zajmuje podana w przepisie porcja margaryny czy masła po roztopieniu. Osobiście wolę drożdżowe z olejem, bo nie ma takiego kwaskowatego posmaku jak z masłem, czy margaryną.
Witam. Wprawdzie do placka drożdżowego nigdy oleju nie dodawałam ale do ciasta na pizze zawsze wlewałam ole więc ciastom na słodko na pewno też nie zaszkodzi Pozdrawiam Małgosia
czy waszym zdaniem można zastąpić margarynę olejem w cieście drożdżowym? ;P
właśnie chcę się zabrać za bułeczki z serem, ale nie mam margaryny...
pomocy! :D:D:D
w przepisie na drożdżówke nocną jest właśnie olej, to chyba można. Inna kwestią jest proporcja tego oleju w przepisie . Ale moze ktos Ci jeszcze podpowie :)
dziękuję za szybką odpoiedz :)
ja właśnie przymierzam się do DROŻDŻÓWEK Z SEREM autorstwa ilki76... na 1/2 kg mąki powinnam użyć 70 g masła lub margaryny...
Zamiast margaryny daj 1/4 szklanki oleju. Ciasto na tym nie ucierpi...:)))
pięknie dziękję:) :) :)
Gmosiu, oleju mozna dać objetościowo tyle, ile zajmuje podana w przepisie porcja margaryny czy masła po roztopieniu. Osobiście wolę drożdżowe z olejem, bo nie ma takiego kwaskowatego posmaku jak z masłem, czy margaryną.
Witam. Wprawdzie do placka drożdżowego nigdy oleju nie dodawałam ale do ciasta na pizze zawsze wlewałam ole więc ciastom na słodko na pewno też nie zaszkodzi Pozdrawiam Małgosia