Forum

Pomysł czy Problem?

Drukowanie przepisów

• Autor: ekkore Data: 2007-11-26 16:10:14

Coś mi sie chyba zrobiło z drukowaniem przepisów -i nie ma to związku ze zmiana wyglądu, bo przepis wydrukowany przedwczoraj też jest taki. otóż obcina mi część tabelki z wykonaniem - i trzeba się domyślać co dalej zrobić. Nic nie zmieniałam w ustawieniach drukarki, ustawieniach strony, papieru. Na podglądzie wszystko wydaje się być w porządku - cały przepis się mieści w ramkach.
    Wydaje mi się, ze coś takiego ma miejsce gdy przepisy zajmują więcej niż jedna stronę, bo przy krótkich nie ma takiego problemu. Ale moze to tylko wrażenie?
    Co może być przyczyną?

• Autor: vikunia Data: 2007-11-26 16:16:37

Zanim wydrukuję przepis to sprawdzam czy miesci sie na jednej stronie czy tez bedzie ich wiecej.Czasami zdazylo mi sie ze ocielo mi jedno zdanie:) przed wydrukowaniem kliknij na podglad wydruku i bedziesz wiedziala czy bedzie caly czy tez uciety Pozdrawiam

• Autor: ekkore Data: 2007-11-26 16:19:14

ale mi nie chodzi o obcinanie z długości - jak  jest za długi, preparuję go sobie jako osobny przepis. Mi ucina przepis z szerokości

• Autor: ekkore Data: 2007-11-26 16:31:43

Doświadczalnie dowiedziałam się tyle: Jak przepis jest krótki - wtedy dopasowuje się do strony, jeżeli jest dłuższy to już nie - można sprawdzić w ustawienaich wydruku. Nie mogę uruchomić ustawień strony - ani z paska pliku, ani z podglądu wydruku - jak naciskam to nic się nie dzieje.
    Ustawiłam też mniejszy druk - ale przepis pomimo, że się dopasował do strony (jest tylko jedna) ma dalej ucięty brzeg w wykonaniu

• Autor: vikunia Data: 2007-11-26 17:12:23

jesli chodzi o szerokosc to ja jestem blondynka ::)) ale jak wroci syn to powinien cos pomoc, chyba ze wczesniej jakis WZ bedzie madry

Przejdź do pełnej wersji serwisu