Forum

Rozmowy wolne i frywolne

urodziny babci

• Autor: milusia69 Data: 2007-11-27 12:07:42

W niedzielę moja babcia obchodzi 80-te urodziny. To tez wraz z rodzicami urzadzamy jej imprezkę .Mam tylko problem .....co kupić babci na to wyjątkowe świeto .Bardzo proszę o pomoc i rady . Z góry bardzo dziekuje .

• Autor: aga1 Data: 2007-11-27 12:25:20

Nie wiem czy twoja babcia coś kolekcjonuje ani co lubi ale podam ci przykład jaki prezent kupiła moja przyjaciółka swojej babci(i chyba skopiuję ten pomysł na urodziny mojej babci)otóz była to śliczna srebrna rzeźbiona taca,którą jej babcia postawiła sobie w swoim przedwojennym kredensie.Bardzo jej się ten prezent podobał:)Życzę wielu pomysłów i udanej imprezki:)

• Autor: wackowa Data: 2007-11-27 12:35:39

Ja od siebie i mojej rodzinki ofiarowałam kasz z 80 kwiatami . W kwiaciarni ślicznie mi to zrobili na gąbce . Babcia była bardzo zadowolona i jak kwiaty zwiędły wstawiała do tego kosza jakieś doniczki z aktualnie kwitnącym kwiatem . Choć Babcia już kilka lat nie żyje , to wszyscy mają jej zdjęcie z tych urodzin właśnie z tym koszem kwiatów . Dla mnie to też miła pamiątka . Pozdrawiam .

• Autor: Juciaaa Data: 2007-11-27 12:37:58

Upiec jej piekny tort tyle jest tutaj przepisow ze napewno cosik wybierzesz a ja wiem ze moaj babcia lubi prezenty praktyczne  jak posciel czy reczniki. Jest tyle ladnych rzeczy

Pozdrawiam
    J.

• Autor: Glumanda Data: 2007-11-27 15:42:55

Moze podgrzewany wklad, ktory wklada sie pod materac... i ten skutecznie usuwa zimne stopy przed spaniem? jak poduszka elektryczna ale na cale lozko, z wylacznikiem czasowym :)

• Autor: jasia Data: 2007-11-27 16:03:41

Moja mama, tak od pewnego wieku , zaczęła mówić :" tylko żadnego prezentu mi nie kupujcie..."
    ale  z ciepłego swetra,  była bardzo zadowolona,
    a kwiaty były zawsze mile widziane.
    pozdrawiam jasia

• Autor: milusia69 Data: 2007-11-27 17:09:07

dziekuje bardzo za fajne pomysły ......co pare głów to nie jedna ;)) napewno cos wybiore .....a kosz z kwiatami napewno bedzie :) pozdrawiam . Iwona

• Autor: luckystar Data: 2007-11-27 20:13:33

Moj tesc obchodzil latem 80te urodziny i tez mielismy maly dylemat, bo w tym wieku, ludzie z reguly juz wszystko maja i niewiele potrzebuja.... Poniewaz na 70 urodziny dostal album pt. "Moje zycie" zawierajacy zdjecia od urodzenia az do czasow obecnych i z dopiskami czlonkow rodziny i przyjaciol na przestrzeni lat..... wiec tym razem wymyslilam, ze dostanie album pt. "Moje 80te urodziny" i zrobilismy to w ten sposob, ze do albumu na pierwsza strone bylo wklejone zaproszenie jakie rozeslalismy do wszystkich zaproszonych gosci. Na zaproszeniu bylo zdjecie po jednej stronie tescia jako rocznego baka, a po drugiej najbardziej aktualne. Gosci bylo 85 osob i cala impreza byla niespodzianka, czyli tesc idac na impreze nie mial zielonego pojecia, ze to wlasnie On bedzie centrum zainteresowania i cala masa ludzi z calych Stanow przyjechala tylko dla Niego (troche to ryzykowne:)) ale mielismy na te okolicznosc szybko przygotowane krzeslo, na ktorym doslownie "klapnal z wrazenia". Wracajac do albumu tak jak wspomnialam na pierwszej stronie bylo zaproszenie, a potem w czasie imprezy robilismy zdjecia Jego ze wszystkimi goscmi osobno i razem i caly album zostal nastepnego dnia wypelniony zdjeciami, ktore byly wklejane tam gdzie podpisywali swoja obecnosc z zyczeniami goscie ....
    Wiem, ze bardzo Go ciesza obydwa albumy, bo wlasnie goscilismy Go w domu i opowiadal jak to czesto zaglada, zeby nacieszyc oko widokiem znajomych twarzy, ktore sa na codzien rozproszone po calym kraju i nie ma okazji ich widziec ...... Moze jeszcze nie jest za pozno na zorganizowanie dla Twojej babci jakiejs pamiatki wlasnie zwiazanej z 80 rocznica urodzin :)))) Zycze wielu milych wrazen tak Jubilatce jak i gosciom.

• Autor: milusia69 Data: 2007-11-27 20:23:25

jestem pod wrażeniem...............super prezent, ale zeby zrobić taki album potrzeba troche czasu, tym bardziej ze babcia nie mieszka z nami w Wawie tylko w innym miescie i trudno byłoby zorganizowac zdjecia całej rodzinki wraz z babcia . Ale pomysł wspaniały i napewno wykorzystam go do innej uroczystosci:)) Tak samo jak u Ciebie ma to byc niespodzianka o ktorej babcia nie ma zielonego pojęcia :)Mam nadzieje ze jej serduszko to wytrzyma :))) Goraco pozdrawiam i dziekuje za fajny pomysł:))

• Autor: luckystar Data: 2007-11-27 22:26:27

Jesli to jest rowniez niespodzianka, to moze uda Ci sie skontaktowac jeszcze z kazdym z gosci i poprosic, zeby przyniesli (przywiezli) ze soba jakies zdjecie na ktorym sa z Babcia, nie wazne jak stare zdjecie i mozesz w szybkim tempie przygotowac cos w formie plakatu, tak, ze Babcia bedzie miala moze tylko 10, ale zdjecia z przeszlosci, to tez moze byc mile. Mozecie tez poswiecic obrus, ktorym bedzie nakryty stol na uroczystosc i kup flamastry (specjalne do tkanin, zeby sie nie spieraly) i w czasie obiadu wszyscy goscie napisza kilka slow zyczen i sie podpisza wlasnie na tym obrusie, ktory na koniec imprezy zostanie Babci przekazany jako pamiatka..... ja tak planuje zrobic w przyszlym roku na 60te urodziny mojego meza.... Jak mi sie jeszcze uda cos "szybkiego" wymyslec to napisze :))

• Autor: kamaxyz Data: 2007-11-28 15:31:35

jako 80 letnia babunia ucieszyłabym się z miękkiego ciepłego szala...no i oczywiście kosz z kwiatami, kocham kwiaty, a jeszcze pewno bym chciała otrzymać w piękna ozdobną ramkę fotkię z moimi dziećmi wnuczętami i może prrrawnuczętami, a że będe nowoczesną toleracyjną babcią ucieszyło by mnie piękne nagranie muzyki klasycznej, ale czy dozyję tak pięknego sędziwego wieku
    proszę dla babci ode mnie gorąco uściskać STO LAT dla Babuni od
    kamaxyz

• Autor: milusia69 Data: 2007-11-29 07:54:51

Kamaxyz w imieniu Babci dziekuje Ci bardzo:))).....to prawda czy my dozyjemy takiego pieknego wieku i w tak dobrej formie jak moja babcia ? Tego nie wiemy ale tego Tobie zycze :)) Milusio pozdrawiam . Iwona

Przejdź do pełnej wersji serwisu