Witajcie!Mam pytanie tak na szybko : czy kapustę włoską na gołąbki też trzeba gotować?bo ona jest miękka i nie wiem czy sie nie rozwali.pozdrawiam bobo_gumi
A tak mniej wiecej ile trzeba gotowac golabki?Dodam ze dalam surowe mieso i surowy ryz i kapuste wloska.Ok 20-30 min?czy beda jeszcze surowe?pozdrawiam
A tak mniej wiecej ile trzeba gotowac golabki?Dodam ze dalam surowe mieso i surowy ryz i kapuste wloska.Ok 20-30 min?czy beda jeszcze surowe?pozdrawiam
Ja myślę, że to krótko. Chyba bym "dusiła" te gołabki około godziny. Jak jest duża warsta to nawet ponad godzinę. Jednak znawcą nie jestem więc może jeszcze ktoś się wypowie.
Do gołąbków mięso daję surowe, lecz ryż gotowany - prawie miekki. Zwykle robię większą ilość i w rondlu wkładam do piekarnika na godzinę, czasami dłużej. pozdrawiam jasia
Właśnie upiekłam gołąbki, bo ja tak jak Jasia - mięso surowe, ryż ugotowany, piekę w piekarniku /dziś dałam na 1.5 godz 150 st. termoobieg, już wyłączyłam, ale posiedzę tam jeszcze aż do ostygnięcia/. Często dodaję do ryżu zmieloną kiełbasę, czasem nawet tylko kiełbasę i trochę boczku /wtedy mięsa nie daję/. Dla mnie są pyszne z dodatkiem kiełbasy.
Witajcie!Mam pytanie tak na szybko : czy kapustę włoską na gołąbki też trzeba gotować?bo ona jest miękka i nie wiem czy sie nie rozwali.pozdrawiam bobo_gumi
Ja jeden raz robiłam z takiej kapusty i wtedy ją zaparzałam, ale krócej, niż zwykłą kapustę.
Dzieki za tak szybka odpowiedz! CZyli rozumiem ze mam normalnie wlozyc do gara i chwile pogotowac?Pozdrawiam
Ja właśnie tak zrobiłam. Trzymałam w gotujacej się wodzie jakieś 5 minut. Wiem jednak, że niektórzy tej kapusty nie parzą. Pozdrawiam :-)
Tutaj jest przepis Bahusa i Jego metoda postępowania z kapustą: http://wielkiezarcie.com/przepis1281.html
http://wielkiezarcie.com/przepis1281.html
http://wielkiezarcie.com/przepis1281.html
próba na niebieko, bo cóś nie działa u mnie, ???? tffuu... teraz na brązowo..diabelne linki :))))))))))
Pozdrawiam
Kochająca gołąbki... Anka :)
Po wycięciu głąbu parzę kapustę aż liście zaczynają odchodzić, czasem też korzystam z mikroflówki, wkładam pojedyncze liście na kilka minut
Ja myślę, że to krótko. Chyba bym "dusiła" te gołabki około godziny. Jak jest duża warsta to nawet ponad godzinę. Jednak znawcą nie jestem więc może jeszcze ktoś się wypowie.
Do gołąbków mięso daję surowe, lecz ryż gotowany - prawie miekki.
Zwykle robię większą ilość i w rondlu wkładam do piekarnika na godzinę, czasami dłużej.
pozdrawiam jasia
Właśnie upiekłam gołąbki, bo ja tak jak Jasia - mięso surowe, ryż ugotowany, piekę w piekarniku /dziś dałam na 1.5 godz 150 st. termoobieg, już wyłączyłam, ale posiedzę tam jeszcze aż do ostygnięcia/. Często dodaję do ryżu zmieloną kiełbasę, czasem nawet tylko kiełbasę i trochę boczku /wtedy mięsa nie daję/. Dla mnie są pyszne z dodatkiem kiełbasy.