Forum

Rozmowy wolne i frywolne

kamica slinianek

• Autor: Bodek Data: 2007-11-30 18:30:52

czesc
    juz od dluzszego czasu moja mame cus tam bolalo -- wiec poszla do lekarzy i....
    wyslo ze ma >>> link >>> kamice slinianek <<< link <<<
    pytanie jest nastepujace -- moja mama prosi :)
    czy ktos z was lub znajomych przeszedl leczenie tej choroby??? jesli tak to prosze o podzielenie sie informacjami :)
    oni proponuja mojej mamie operacje -- ale przy jej nadcisnieniu i cukrzycy i kto wie jeszcze czym to sie boi :(
    dziekuje z gory :)
    pozdr....

• Autor: Regi Data: 2007-11-30 19:46:36

Przed wielu laty miałam podobny problem ale było to prawdopodobnie początkowe stadium. Laryngolog wówczas zalecił mi spożywanie kwasnych produktów takich jak sok z kapusty kiszonej lub z ogórków kiszonych oraz sok z cytryny. Powiedział, że jeżeli nie przejdzie konieczny będzie zabieg. Po kilku dniach kwaśnych przestałam odczuwać jakiekolwiek dolegliwości.

• Autor: bea39 Data: 2007-11-30 21:43:35

Siostra Krzycha ma to samo.I jak Regi miała jeśc kwaśne rzeczy,żeby powowdowało produkcję sliny.O[eracja to ostateczność

• Autor: dorota40 Data: 2007-11-30 22:03:12

Może to wydać się śmieszne, ale pamiętam,że mój tata cierpiał kiedyś na to samo i jemu pomogła guma do żucia...

• Autor: mamlak Data: 2007-11-30 22:19:08

Moja siostra miała też ten problem.Konieczny był zabieg, który odbył się w gabinecie stomatologicznym przy znieczuleniu miejscowym. Była trochę po nim obolała, ale teraz jest ok i kamica jej nie powróciła do tej pory.

• Autor: alice Data: 2007-11-30 23:13:52

Witam! Mój stryjek miał ten sam problem. Przeszedł operację i szczerze mówiąc efekty są takie sobie. Nie wiem, czy powodem była zaawansowana choroba, czy nieudolność lekarza, czy po prostu pech, ale długi czas miał sparaliżowane po zabiegu pół twarzy. Teraz jest lepiej, ale też nie rewelacja. Nad operacją raczej się trzeba zastanowić, chyba że to naprawdę ostateczność. Ale tak jak mówię, gdy stryjek się poddawał zabiegowi było to już bardzo zaawansowane. Trzymam kciuki, by inne sposoby okazały się skuteczne. Pozdrowienia.

Przejdź do pełnej wersji serwisu