Co myślicie o dawaniu dzieciom w prezencie własnoręcznie zrobionych zabawek? Na prośbę kuzynki zrobiłam dla jej córci taką oto familię misiów: to państwo Miśkowie to kuzyn Misiak a to już cała rodzinka wraz z małymi Misiaczkami Aż szkoda mi się będzie rozstać z tą bandą, szczerze mówiąc.
MISIAKI-SłODZIAKI!!! Świetny pomysł na prezent. Dziewczynka będzie miała wspaniały prezent pod choinkę, no i niepowtarzalny. A jaka potem zabawa z taką Misiakową rodzinką. Olu!! gratuluję talentu!!
Miśki wyszły spod szydełka, robione najprostrzym oczkiem ściśłym, wypchane są watą i ścinkami wełenki, te większe mają po 20 cm. Szablonu na nie nie mam, niestety. Cała "tajemnica" to odpowiednio dobrać oczka lub ująć. Zaczynam od głowy ( ciut większa niż piłeczka pingpongowa ),wypycham ją, robię dalej tułów ( jeśli misiek ma być przy kości, wiadomo - dobieramy oczek ), potem dorabiam nóżki. Łapy robię już osobno i każdą doszywam. Do głowy doszywam pyszczek, uszy mogą być doszyte, albo bezpośrednio wydziergane na główce. Potem już tylko wyszywam oczy ( mogą być też z czarnych koralików ) nochal i buźkę, pazurki na łapach. Misiek jest gotowy, trzeba mu tylko sprawić jakiś ciuch. Ot, i cała misiowa filozofia.
Nie przewidziałam, że te moje Miśki zrobią taką furorę Przydałby się chyba jakiś mały kursik robienia miśków w fotografii. Trzeba mi będzie wziąć się za następnego
b. ładne, też mam zamiar zrobić moim córeczkom, ale nie wiem czy zdąże. Znalazłam wzór na misie w starym numerze Diana Robótki extra, Szydelkowe Boże Narodzenie nr 3/2006.
to kuzyn Misiak
a to już cała rodzinka wraz z małymi Misiaczkami
Aż szkoda mi się będzie rozstać z tą bandą, szczerze mówiąc.
Olu, sama bym chętnie takie dostała, choć już się miśkami nie bawię :) Cudne są, po prostu !
FANTASTYCZNE :)))) i pomysł i miśki :)))) Tez bym chciała dostać, chociaż juz dzieckiem nie jestem :)))
słodziutkie te Twoje miśki :)))
Swietne misiaki :)) mam nadzieje, ze dzieci docenia Twoja prace.. tez by mi bylo szkoda, oddawac takie fajne misie.. czym je "nadziewalas" :D??
Misiaczki śliczniutkie. Gratuluje pomysłu i zdolności.
MISIAKI-SłODZIAKI!!! Świetny pomysł na prezent. Dziewczynka będzie miała wspaniały prezent pod choinkę, no i niepowtarzalny. A jaka potem zabawa z taką Misiakową rodzinką.
Olu!! gratuluję talentu!!
Nic dodać , nic ująć --takie fajne ,że tylko przytulać . Prezent gotowy .
Podejrzewam,ze dzieci ,ktore dostana te misie beda je najbardziej kochac na swiecie i nie rozstana sie z nimi nawet jak juz beda dorosle :)
Cudne te misiaki - mogłabyś zdradzić tajemnicę wykonania, czy są jakieś szablony? I jakie one są duże? Sama chciałabym takie dostać
Misiaczki są przecudne.
jakie słodkie,códeńko
Przydałby się chyba jakiś mały kursik robienia miśków w fotografii. Trzeba mi będzie wziąć się za następnego
Cudne te misiaczki. Ja niestety swojej córeczce nie zrobię takich słodziutkich misiów pysiów. Antytalencie totalne jestem w tych sprawach!!!
b. ładne, też mam zamiar zrobić moim córeczkom, ale nie wiem czy zdąże. Znalazłam wzór na misie w starym numerze Diana Robótki extra, Szydelkowe Boże Narodzenie nr 3/2006.