Kochani mam do Was pytanko a mianowicie: czy pracuje może ktoś z Was w UP? Dokładniej chodzi mi o staż zawodowy a bardziej o rezygnację z niego??? Czy może mi ktoś pomóc? Pozdrawiam Marzena.
ja pracowałam na stazu organizowanym przez urzad pracy w woj. śląskim. Po 4,5 miesiąca zrezygnowałam i jako karę związaną z rezygnacją musiałam uiścić opłatę za badania lekarsie (ok 50 zl) oraz zostałam poinformowana , że zostałam wykluczona z ewidencji na okres 3-ech miesięcy. Wiem ,że jesli rezygnujesz ze stazu , z powodu znalezienia nowego zatrudnienia to nie ponosisz zadnych kosztów Pozdrawiam Patrycja
Dziękuje za odpowiedź, ale czy musiałaś napisać podanie, że chcesz zrezygnować z tego stażu? Czy musiałaś podać powód tej rezygnacji? Ja chcę zrezygnować, ponieważ wyjerzdzam do Anglii, więc nie wiem czy poniose tylko koszt badania lekarskiego? Dzięki wielkie Pa
Kochani mam do Was pytanko a mianowicie: czy pracuje może ktoś z Was w UP? Dokładniej chodzi mi o staż zawodowy a bardziej o rezygnację z niego??? Czy może mi ktoś pomóc? Pozdrawiam Marzena.
ja pracowałam na stazu organizowanym przez urzad pracy w woj. śląskim. Po 4,5 miesiąca zrezygnowałam i jako karę związaną z rezygnacją musiałam uiścić opłatę za badania lekarsie (ok 50 zl) oraz zostałam poinformowana , że zostałam wykluczona z ewidencji na okres 3-ech miesięcy. Wiem ,że jesli rezygnujesz ze stazu , z powodu znalezienia nowego zatrudnienia to nie ponosisz zadnych kosztów
Pozdrawiam
Patrycja
Dziękuje za odpowiedź, ale czy musiałaś napisać podanie, że chcesz zrezygnować z tego stażu? Czy musiałaś podać powód tej rezygnacji? Ja chcę zrezygnować, ponieważ wyjerzdzam do Anglii, więc nie wiem czy poniose tylko koszt badania lekarskiego? Dzięki wielkie Pa