Forum

Kuchenne porady

Sery do sosow

  • Autor: ASTI Data: 2007-12-04 18:36:21

    Mam pytanko : Czy jak robicie jakis sos to dodajecie sery topione albo plesniowe ? ja nigdy tak nie robilam , bo nie wiem jakie sery do jakich sosow . Prosze podpowiedzcie mi cos .

  • Autor: Kotlinka Data: 2007-12-04 21:05:04

    Serek topiony mozna dodac jak najbardziej-daje śmietankowy smak i łatwo sie rozpuszcza. Używam go czasem zamiast śmietany. Co do serów pleśniowych, to mozna z nich przyrządzić znakomite sosy-zarówno z camembertów , jak i takich z niebieską pleśnią. Moim zdaniem sa swietne do makaronów lub ryby.
    Pozdrawiam!

  • Autor: Wkn Data: 2007-12-04 21:09:49

    Jeśli lubisz makaron ze pieczarkami w plasterkach, to swietnie do niego pasuje sos z odrobiny wywaru warzywnego lub innego zageszczony wlasnie serkiem topionym i przyprawiony wedle gustu. Ilosc skladnikow wedle upodoban.

  • Autor: aga1 Data: 2007-12-04 22:04:40

    To wszystko zależy jaki sos chcesz przyrządzic i jakie lubisz smaki(nie wszyscy lubią sery pleśniowe,ja jak najbardziej jestem ich zwolenniczką).Serki topione(jak to już zostało wyżej napisane)nadają sosikowy delikatny smietankowy smaczek,sery pleśniowe są bardziej wyraziste w smaku i z pewnoscią nadadzą takiemu sosikowi oryginalny posmak.Do sosów mozna tez dodawac sery żółte,wędzone np.oscypek wszystko wedle gustu i zapotrzebowania na określony smak,pozdrawiam:)))))))))))))

  • Autor: ASTI Data: 2007-12-05 06:08:25

    Dziekuje napewno skozystam

Przejdź do pełnej wersji serwisu