Mam pytanko : Czy jak robicie jakis sos to dodajecie sery topione albo plesniowe ? ja nigdy tak nie robilam , bo nie wiem jakie sery do jakich sosow . Prosze podpowiedzcie mi cos .
Serek topiony mozna dodac jak najbardziej-daje śmietankowy smak i łatwo sie rozpuszcza. Używam go czasem zamiast śmietany. Co do serów pleśniowych, to mozna z nich przyrządzić znakomite sosy-zarówno z camembertów , jak i takich z niebieską pleśnią. Moim zdaniem sa swietne do makaronów lub ryby. Pozdrawiam!
Jeśli lubisz makaron ze pieczarkami w plasterkach, to swietnie do niego pasuje sos z odrobiny wywaru warzywnego lub innego zageszczony wlasnie serkiem topionym i przyprawiony wedle gustu. Ilosc skladnikow wedle upodoban.
To wszystko zależy jaki sos chcesz przyrządzic i jakie lubisz smaki(nie wszyscy lubią sery pleśniowe,ja jak najbardziej jestem ich zwolenniczką).Serki topione(jak to już zostało wyżej napisane)nadają sosikowy delikatny smietankowy smaczek,sery pleśniowe są bardziej wyraziste w smaku i z pewnoscią nadadzą takiemu sosikowi oryginalny posmak.Do sosów mozna tez dodawac sery żółte,wędzone np.oscypek wszystko wedle gustu i zapotrzebowania na określony smak,pozdrawiam:)))))))))))))
Mam pytanko : Czy jak robicie jakis sos to dodajecie sery topione albo plesniowe ? ja nigdy tak nie robilam , bo nie wiem jakie sery do jakich sosow . Prosze podpowiedzcie mi cos .
Serek topiony mozna dodac jak najbardziej-daje śmietankowy smak i łatwo sie rozpuszcza. Używam go czasem zamiast śmietany. Co do serów pleśniowych, to mozna z nich przyrządzić znakomite sosy-zarówno z camembertów , jak i takich z niebieską pleśnią. Moim zdaniem sa swietne do makaronów lub ryby.
Pozdrawiam!
Jeśli lubisz makaron ze pieczarkami w plasterkach, to swietnie do niego pasuje sos z odrobiny wywaru warzywnego lub innego zageszczony wlasnie serkiem topionym i przyprawiony wedle gustu. Ilosc skladnikow wedle upodoban.
Dziekuje napewno skozystam