Juz moge sie pochwalic. Właśnie upiekłam pierwszy piernik w życiu. Według przepisu na piernik staropolski. przed włozeniem do pieca i po wyjęciu z pieca
niestety nie mogę wkleic zdjecia nie wiem dlaczego, sprobuje nastepnym razem. Nie moge doczekac sie degustacji.
Z podanej w przepisie porcji w zeszłym roku upiekłam 3 blaty w formie 25x40, były dosyć grube, bo ciasto rośnie w piecu. W tym roku mam w planie upiec 4 blaty:)). To mój drugi piernik Pozdrawiam
Juz moge sie pochwalic. Właśnie upiekłam pierwszy piernik w życiu. Według przepisu na piernik staropolski.
przed włozeniem do pieca
i po wyjęciu z pieca
niestety nie mogę wkleic zdjecia nie wiem dlaczego, sprobuje nastepnym razem. Nie moge doczekac sie degustacji.
Brawo. Ja bede piekla w piatek takze moj pierwszy piernik.
Ja też będę piekła 15 grudnia,to mój pierwszy piernik którego upiekę.Już nie mogę się doczekać.
czy z całej porcji wystarczyło Ci na tą blache .Też robię pierwszy raz i niewiem jaka blacha i ile wychodzi placków.
Z podanej w przepisie porcji w zeszłym roku upiekłam 3 blaty w formie 25x40, były dosyć grube, bo ciasto rośnie w piecu. W tym roku mam w planie upiec 4 blaty:)). To mój drugi piernik Pozdrawiam
Dzięki gogik teraz już mogę zaczynać ''pierniczenie''.na całego.
Dzięki gosik teraz już mogę zaczynać ''pierniczenie''.na całego.
To jest połowa ciasta. Z drugiej częsci upiekłam pierniczki.