Potrzebuję na juz jakiś tekscik dla koleżanki odchodzącej na emeryturę.....szukam po necie ale nic nie mogę znaleźć, a i nie wszystkie stronki mi sie otwierają.Pomóżcie
Najlepsze życzenia, to marzeń spełnienia. Bo cóż piękniejszego, niż właśnie marzenia...? Wiek emerytalny po to jest nam dany, By realizować niespełnione plany.
Więc nie ma co patrzeć na swą kartę zdrowia, Tylko łykać życie i się delektować. Brać wszystko co jeszcze do wzięcia zostało Póki posłuszeństwa nie odmówi ciało.
Poświęcić jednej sprawie całe swoje życie Każdą chwilą żyć dla osiągnięcia celu Potrafi tylko ten Kto wierzy całym sobą W słuszność swojej sprawy.
Kiedy każdego dnia otacza cię szereg spraw Załatwione..... nie załatwione.... Ciągła bieganina i rozwiązywanie problemów I tak przez dwadzieścia a może trzydzieści lat ... Chcesz odpocząć... a może boisz się odpoczynku..
Czas dla rodziny – myślisz – czas dla siebie ... Ochota na szczyptę zdrowego egoizmu Ale gdzieś w sercu jest myśl uparczywa Kończę pracę kończę życie ... zawodowe
"Nareszcie nadszedł czas, żeby zająć się tym co tak naprawdę zawsze chciałeś robić kiedy już dorośniesz! GRATULUJĘ!!!"
"Najlepsze życzenia, to marzeń spełnienia. Bo cóż piękniejszego, niż właśnie marzenia...? Wiek emerytalny po to jest nam dany, By realizować niespełnione plany.Więc nie ma co patrzeć na swą kartę zdrowia, Tylko łykać życie i się delektować. Brać wszystko co jeszcze do wzięcia zostało Póki posłuszeństwa nie odmówi ciało. (cieszmy się każdym dniem)"
"Życzę Ci odwagi i siły, by porywać się na cele i zmiany, które z pozoru wydają się trudne, a później wprost wymarzone, realizacji planów i nowych marzeń i kolejnych natchnień - jak fale, które pchają statek do przodu."
Potrzebuję na juz jakiś tekscik dla koleżanki odchodzącej na emeryturę.....szukam po necie ale nic nie mogę znaleźć, a i nie wszystkie stronki mi sie otwierają.Pomóżcie
A proszę :
Bo cóż piękniejszego, niż właśnie marzenia...?
Wiek emerytalny po to jest nam dany,
By realizować niespełnione plany.
Więc nie ma co patrzeć na swą kartę zdrowia,
Tylko łykać życie i się delektować.
Brać wszystko co jeszcze do wzięcia zostało
Póki posłuszeństwa nie odmówi ciało.
Ja znalazłam coś takiego:
Każdą chwilą żyć dla osiągnięcia celu
Potrafi tylko ten
Kto wierzy całym sobą
W słuszność swojej sprawy.
Kiedy każdego dnia otacza cię szereg spraw
Załatwione..... nie załatwione....
Ciągła bieganina i rozwiązywanie problemów
I tak przez dwadzieścia a może trzydzieści lat ...
Chcesz odpocząć... a może boisz się odpoczynku..
Czas dla rodziny – myślisz – czas dla siebie ...
Ochota na szczyptę zdrowego egoizmu
Ale gdzieś w sercu jest myśl uparczywa
Kończę pracę kończę życie ... zawodowe
rany..skad wy bierzecie takie ladne wierszyki..
Takie coś znalazłam:

"Nareszcie nadszedł czas, żeby zająć się tym co tak naprawdę zawsze chciałeś robić kiedy już dorośniesz! GRATULUJĘ!!!"
"Najlepsze życzenia, to marzeń spełnienia.
Bo cóż piękniejszego, niż właśnie marzenia...?
Wiek emerytalny po to jest nam dany,
By realizować niespełnione plany.Więc nie ma co patrzeć na swą kartę zdrowia,
Tylko łykać życie i się delektować.
Brać wszystko co jeszcze do wzięcia zostało
Póki posłuszeństwa nie odmówi ciało.
(cieszmy się każdym dniem)"
"Życzę Ci odwagi i siły, by porywać się na cele i zmiany, które z pozoru wydają się trudne, a później wprost wymarzone, realizacji planów i nowych marzeń i kolejnych natchnień - jak fale, które pchają statek do przodu."
Życie płynie jak rzeka
przy tym świat się zmienia
nie obejrzysz się kiedy
i emerytura wyłania się z cienia
Obowiązki poszły sobie
nadszedł czas radosny
możesz teraz spełniać
różne przyjemności
Emerytura koleżanka wielka
od stresów pocieszycielka
daje tyle wolności
i sposobów radości