Kochani zostalam obdarowana miesem z daniela i tak naprawde nie wiem jak do niego podejsc .Jaka zrobic marynate i wogole.Moze macie jakies pomysly a moze sprawdzone przepisy bo ja odnosnie dziczyzny jestem zielona.
czy nalezy to miesko przed marynowaniem wymoczyc jesli tak to ile ma to trwac bo tej informacji na stronce[ za ktora bardzo dziekuje bo przepisow do wyboru do koloru aby tyle dziczyzny miec]nie bylo a nie chciala bym mieska zmarnowac
mięsko należy tylko dobrze wypłukać, poczekać niech ocieknie z wody albo wytrzeć papierowym ręcznikiem wtedy wsadzić do zalewy. Napewno będzie bardzo dobre. pozdrawiam
w sklepach są specjalne gotowe marynaty do dziczyzny. mają one specyficzny smak i zapach. Poza tym dziczyzna bardzo lubi być przyżądzana z ziarnami jałowca, które też można dostać w sklepie.
Kochani zostalam obdarowana miesem z daniela i tak naprawde nie wiem jak do niego podejsc .Jaka zrobic marynate i wogole.Moze macie jakies pomysly a moze sprawdzone przepisy bo ja odnosnie dziczyzny jestem zielona.
http://wielkiezarcie.com/przepis9338.html
http://wielkiezarcie.com/przepis27363.html to mój niezawodny przepis na szaszłyk. Pozdrawiam
znajdziesz trochę przepisów z dziczyzny na stronie przeznaczonej dla myśliwych www.knieja.pl
czy nalezy to miesko przed marynowaniem wymoczyc jesli tak to ile ma to trwac bo tej informacji na stronce[ za ktora bardzo dziekuje bo przepisow do wyboru do koloru aby tyle dziczyzny miec]nie bylo a nie chciala bym mieska zmarnowac
http://kuchnia.kisa.pl/przepis.php?nr=13&hm=mieso/dzicz/da
mięsko należy tylko dobrze wypłukać, poczekać niech ocieknie z wody albo wytrzeć papierowym ręcznikiem wtedy wsadzić do zalewy. Napewno będzie bardzo dobre. pozdrawiam
w sklepach są specjalne gotowe marynaty do dziczyzny. mają one specyficzny smak i zapach. Poza tym dziczyzna bardzo lubi być przyżądzana z ziarnami jałowca, które też można dostać w sklepie.
Dziekuje za pomoc postaram sie zrobic z tego mieska cos dobrego i postaram sie pokazac efekty mojej pracy i waszych propozycji