Znalazłam fajny i łatwy przepis na szarlotkę z kruchego ciasta. Piekłam i wyszła świetna. Zastanawiam się teraz czy mogłabym przygotować wcześniej kruche ciasto i przechować je w zamrażarce - tak maksymalnie do 7dni. No i co zrobić z nim później - rozmrażać czy może takie zmarznięte zetrzeć na tarce odrazu do blaszki. Jeżeli ktoś z Was ma jakieś doświadczenia to czekam na wiadomość i pozdrawiam cieplutko
Znalazłam fajny i łatwy przepis na szarlotkę z kruchego ciasta. Piekłam i wyszła świetna. Zastanawiam się teraz czy mogłabym przygotować wcześniej kruche ciasto i przechować je w zamrażarce - tak maksymalnie do 7dni. No i co zrobić z nim później - rozmrażać czy może takie zmarznięte zetrzeć na tarce odrazu do blaszki. Jeżeli ktoś z Was ma jakieś doświadczenia to czekam na wiadomość
i pozdrawiam cieplutko
Pewnie że tak, ciasto zamrożone będzie jeszcze lepsze. Ja czasami trzymam kruche ciasto 2 miesiące w zamrażarce, po upieczeniu jest super.
dokladnie tak jak pisze dankarz ,kruche ciasto wlasciwie najlepiej sie nadaje do mrozenia .Pozdrawiam