Forum

Kuchenne porady

Czy można zamrozić kruche ciasto ?

  • Autor: turasol Data: 2007-12-06 23:23:55

    Znalazłam fajny i łatwy przepis na szarlotkę z kruchego ciasta. Piekłam i wyszła świetna. Zastanawiam się teraz czy mogłabym przygotować wcześniej kruche ciasto i przechować je w zamrażarce - tak maksymalnie do 7dni. No i co zrobić z nim później - rozmrażać czy może takie zmarznięte zetrzeć na tarce odrazu do blaszki. Jeżeli ktoś z Was ma jakieś doświadczenia to czekam na wiadomość i pozdrawiam cieplutko

  • Autor: dankarz Data: 2007-12-06 23:51:00

    Pewnie że tak, ciasto zamrożone będzie jeszcze lepsze. Ja czasami trzymam kruche ciasto 2 miesiące w zamrażarce, po upieczeniu jest super.

  • Autor: Anika Data: 2007-12-07 07:33:47

    dokladnie tak jak pisze dankarz ,kruche ciasto wlasciwie najlepiej sie nadaje do mrozenia .Pozdrawiam

Przejdź do pełnej wersji serwisu