Forum

Rozmowy wolne i frywolne

Książki

• Autor: joking Data: 2007-12-07 21:29:07

Bardzo proszę Was o polecenie mi kilku tytułów lekkich i przyjemnych książek. Znowu wylądowałam na zwolnieniu, tym razem złapała mnie angina i strasznie się nudzę. Może coś np. w stylu Grocholi, tylko nie żadne charlequiny, czy jak to się tam pisze. Może polecicie mi literarurę, którą czytałyście będąc w ciąży. Odrazu ostrzegam, że poradników dla przyszłych mam się już naczytałm i mam dosyć. No piszcie dziweczyny, a ja męża pogonię do biblioteki.

• Autor: małgoska Data: 2007-12-07 21:41:24

ja w ciazy czytalam sage o ludziach lodu wtedy udalo mi sie w koncu zgromadzic cała serie i czytałam czytałam czytałam...

• Autor: Cahir Data: 2007-12-07 21:46:35

ja w ciązy nie byłam ale pasjami czytałam Wiedzmina Sapkowskiego.A co do sagi o ludziach lodu to jest jak narkotyk 47 tomow przeleci jak nic.Ciezko doradzic wszystko zalezy od twojego literackiego wyrobienia.
    Jedna z moich ulubionych ksiażek od lat jest Miłosc w czasach zarazy Marqueza ksiażkaomiłosci i upływie czasu,smutna ale polecam (w ksiazce sa alegorie,nie wszyscy lubia) pa

• Autor: joking Data: 2007-12-07 21:59:43

No właśnie tu nie o mój gust literacki chodzi, bo wtedy bym czytała ciężkie książki psychologiczne, religoznastwo i okultyzm oraz trillery. A to ma być coś lekkiego i optymistycznego. Absolutnie żadnych smutków i zbyt wielkich wzruszeń.

• Autor: Cahir Data: 2007-12-07 22:17:58

To przeczytaj sobie Jezycjade Musierowicz

• Autor: Eithel Data: 2007-12-08 13:04:12

z kads sie domyslilam ze czytalas wiedzmina...:)hehe

• Autor: Bodek Data: 2007-12-08 00:07:38

temat ruszony poprzednio :)
    daje link :)

http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=134440&post=137214

pozdrawiam :)

• Autor: joking Data: 2007-12-08 10:21:26

Dziękuję

• Autor: piq Data: 2007-12-08 07:16:48

Ja w ciąży maniacko czytałam całego Melchiora Wańkowicza (uwielbiam) !!!

Cała Joanna Chmielewska,
    Manuela Gretkowska
    Polecam:
    -"Strachy" Marii Ukniewskiej,
     -"Penelopiada" Margaret Atwood
    - "Zaklinacz koni"   Nicholas  Evans
    -" Piąte dziecko" Doris Lessing
    - "Sądy i osądy" Katarzyna Leżeńska
    - " Gra Geralda"  King Stephen (horror)
    To sa książki, które przeczytałam w grudniu......
    Nie wszystkie "lekkie" ale ja czytałam jednym tchem. Może coś wybierzesz....

• Autor: sunny Data: 2007-12-08 08:19:52

Polecę Ci moją ulubioną książkę, być może już czytałaś albo widziałaś film ( proszę się nie sugerować filmem....), mianowicie jest to przepięknie napisana książka, wzruszająca do łez, ujmująca swoim niesamowicie przyjemnym stylem, poruszająca każde nasze zmysły... - "Samotność w sieci" J.Wiśniewskiego. Jeszcze kolejna fajna książka - "Kwiat pustyni" W.Dirie. O afrykańskiej dziewczynce, która ucieka z rodzinnej wioski, gdyż ma dość drastycznych obyczajów panujących w Afryce. Oparta na faktach ;). Wiem, że polecam Ci być może bardzo znane i klasyczne książki, ale mimo to obie są bardzo piękne i łatwo się je czyta. Co prawda nie czytałam ich, będąc w ciąży.... ale to chyba nic nie szkodzi. Pozdrawiam, sunny.

• Autor: joking Data: 2007-12-08 10:20:47

Co do "Samotności w sieci" to oglądałam film i strasznie się rozczarowałam. Słyszałam ,że książka jest napisana przepięknie i nie da się jej porównać z filmem.

• Autor: piq Data: 2007-12-08 10:46:15

Mnie się nie podabała ani książka ani film....

• Autor: Eithel Data: 2007-12-08 13:05:35

sprawiedliwosc owiec...smieszna :)

• Autor: mama Lenki Data: 2007-12-08 21:55:02

"Dom nad rozlewiskiem" M. Kalicińskiej, "Dziennik ciężarowca" T. Kwaśniewski, może coś M. Szwai, "Tata, one i ja" M. Kalickiej

• Autor: MAŁA MI Data: 2007-12-09 17:10:50

Polecam trylogie Jeździec Miedziany, Tatiana i Aleksander, Ogród letni - Paullina Simons.

• Autor: piegusowa Data: 2007-12-09 20:06:00

Polecam "Milczące między nami"Józefa Hena...

• Autor: Bajubajka Data: 2007-12-10 14:34:46

Renatko:) nie dość, że słuchamy podobnej muzyki-to czytamy tez podobnie:)Pozdrawiam Cię cieplusio

• Autor: vikunia Data: 2007-12-10 15:03:15

Moze cos z satyry. Polecam Magdalenę Samozwaniec i jej Marie i magdalenę oraz Czy pani mieszka sama.

• Autor: kokliko Data: 2007-12-15 01:40:25

A gdyby ktos tak zechcial zrobic liste paru ksiazek do (koniecznego)
    przeczytania dla tych co juz od dziesieciu lat nie sa w Polsce, to co
    by im poradzil?
    Mnie to nie dotyczy,bo z dziesieciu zrobilo sie "dziesci", a i zawod 
    w jakims sensie tez pozostal "ksiazkowy".
    Ale moze i ja przy okazji skorzystam choc pomimo 35 lat tutaj (Tam),
    wydaje mi sie, ze jestem au courant , ale moze jednak cos tam prze-
    oczylam. 

Przejdź do pełnej wersji serwisu