Kochani mam do was prośbę mam takie zadania z mikroekonomii, do których trzeba narysować wykresy i ewentualne opisy, zrobiłam je ale nie wiem czy dobrze czy ktoś może mi pomóc i narysować ewentualnie, oto treści zadań: 1. Marta uwielbia kupować sobie nowe buty, najchętniej codziennie zakładałaby nową parę. Ostatnio w czasie zakupów odwiedziła sklep prowadzący sprzedaż obuwia na sztuki, osobno prawe osobno lewe. 2. Podczas popołudniowego wypoczynku Teresa nie może odmówić sobie pomimo zaleceń lekarza dwóch filiżnek kawy i połowy tabliczki czekolady, czułaby sie nieszczęśliwa gdyby dobra te sporzyła w mniejszych ilościach, natomiast większa ilość wpływa na pogorszenie zdrowia. 3. Na zawodach sportowych w skoku w dal w pewnej szkole średniej uczniowie wykonują dwa skoki ocenie podlega wyłącznie jeden skok, ten który zakończył się lepszym rezultatem a więc był dobry. 4. Dwóch braci Marek i Łukasz mają zupełnie inne upodobania muzyczne. Marek lubi tylko rock i nie cierpi havy metalu. Łukasz zaś wprost przeciwnie. Do dyspozycji maja tylko jeden odtwarzacz płyt. Marek jest w stanie tolerować muzykę Łukasza pod warunkiem, że po każdym utworze brata wysłucha utwór rockowy i odwrotnie. 5. Pewna kwiaciarka ma w domu pokaźna kolekcję kaktusów. Jej marzeniem jest posiadanie wszystkich gatunków kaktusów jakie są na świecie. Nie gardzi innymi rodzajami kwiatów, ale jest jej całkowicie obojętne czy znajdą się one w jej kolekcji czy nie.
Messua, na tak ogólnikowe zapytanie (nie mówię o treści zadań, ale o przedmiocie pomocy) możesz nie uzyskać odpowiedzi. Nie piszesz jakiego działu, zakresu mikro, dotyczą zadania, czego mają dotyczyc wykresy i treść opisów. W mikro można zrobic mnóstwo wykresów :) Jesli masz mozliwość zeskanowania swoich rozwiązań to mozesz przesłac je na maila (w moich ustawieniach), nie przyrzekam, że otrzymasz gotowe rozwiązania, ale mogę się wraz z córką przyjrzeć twoim pomysłom i ewentualnie cos podpowiedzieć, jesli będziemy umiały. Ale musisz napisać cos więcej. A na którym roku jesteś ?
te zadania mam przy kosztach alternatywnych, a mikro jest na pierwszym roku, dopiero początek, postaram się jak najszybciej wklepać te moje wykresy, to mnie sprawdzicie. A wogóle zadania są z ćwiczeń pani Zofii Dach.(podstawy mikroekonomii)
Kochani mam do was prośbę mam takie zadania z mikroekonomii, do których trzeba narysować wykresy i ewentualne opisy, zrobiłam je ale nie wiem czy dobrze czy ktoś może mi pomóc i narysować ewentualnie, oto treści zadań:
1. Marta uwielbia kupować sobie nowe buty, najchętniej codziennie zakładałaby nową parę. Ostatnio w czasie zakupów odwiedziła sklep prowadzący sprzedaż obuwia na sztuki, osobno prawe osobno lewe.
2. Podczas popołudniowego wypoczynku Teresa nie może odmówić sobie pomimo zaleceń lekarza dwóch filiżnek kawy i połowy tabliczki czekolady, czułaby sie nieszczęśliwa gdyby dobra te sporzyła w mniejszych ilościach, natomiast większa ilość wpływa na pogorszenie zdrowia.
3. Na zawodach sportowych w skoku w dal w pewnej szkole średniej uczniowie wykonują dwa skoki ocenie podlega wyłącznie jeden skok, ten który zakończył się lepszym rezultatem a więc był dobry.
4. Dwóch braci Marek i Łukasz mają zupełnie inne upodobania muzyczne. Marek lubi tylko rock i nie cierpi havy metalu. Łukasz zaś wprost przeciwnie. Do dyspozycji maja tylko jeden odtwarzacz płyt. Marek jest w stanie tolerować muzykę Łukasza pod warunkiem, że po każdym utworze brata wysłucha utwór rockowy i odwrotnie.
5. Pewna kwiaciarka ma w domu pokaźna kolekcję kaktusów. Jej marzeniem jest posiadanie wszystkich gatunków kaktusów jakie są na świecie. Nie gardzi innymi rodzajami kwiatów, ale jest jej całkowicie obojętne czy znajdą się one w jej kolekcji czy nie.
Bardzo was prosze pomóżcie messua
Messua, na tak ogólnikowe zapytanie (nie mówię o treści zadań, ale o przedmiocie pomocy) możesz nie uzyskać odpowiedzi. Nie piszesz jakiego działu, zakresu mikro, dotyczą zadania, czego mają dotyczyc wykresy i treść opisów. W mikro można zrobic mnóstwo wykresów :)
Jesli masz mozliwość zeskanowania swoich rozwiązań to mozesz przesłac je na maila (w moich ustawieniach), nie przyrzekam, że otrzymasz gotowe rozwiązania, ale mogę się wraz z córką przyjrzeć twoim pomysłom i ewentualnie cos podpowiedzieć, jesli będziemy umiały. Ale musisz napisać cos więcej.
A na którym roku jesteś ?
te zadania mam przy kosztach alternatywnych, a mikro jest na pierwszym roku, dopiero początek, postaram się jak najszybciej wklepać te moje wykresy, to mnie sprawdzicie. A wogóle zadania są z ćwiczeń pani Zofii Dach.(podstawy mikroekonomii)