Kochani mam zamiar dzisiaj upiec pizze. Potrzebuje, jakis sprawdzony przepis na ciasto, zalezy mi, aby nie bylo bardzo grube. Acha i bede piekla na malej blaszcze, tylko dla 2 osob. Z gory serdecznie dziekuje.
Przyznam, że jeszcze nie robiłam tej pizzy, ale kiedyś był taki wątek o tym, która jest najlepsza. Wyłowiłam z niego przepis dla siebie i zapisałam do "ulubionych". To ten: http://wielkiezarcie.com/przepis19886.html
Dziekuje smakosia, ale ten przepis chyba mi nie wyjdzie. Mam w domu make typ 480 i 700 a w przepisie jest zalecany typ 550 lub 650. No i nie mam tyle czasu, aby ciasto przechowac w lodowce. Moze ktos jeszcze zna jakies ciekawe przepisy. Dzieki serdeczne.
Użytkownik AsiulkaPINK napisał w wiadomości: > Dziekuje smakosia, ale ten przepis chyba mi nie wyjdzie. Mam w domu make typ > 480 i 700 a w przepisie jest zalecany typ 550 lub 650. No i nie mam tyle > czasu, aby ciasto przechowac w lodowce. Moze ktos jeszcze zna jakies ciekawe > przepisy. Dzieki serdeczne.
Możesz uzyc maki 480, po wielu probach przekonalam sie ze nie ma to az tak wielkiego znaczenia. Teraz jak robie to ciasto to uzywam maki jaka mam pod reka, poza chlebowymi i razowymi :) Pizza bedzie dobra i bez lezakowania w lodowce, ale warto wyprobowac wersje dwudniowa, bo zyskuje na smaku. Polecam z reka na sercu
Ale jezeli chcesz skorzystac z innego przepisu to wpisz w wyszukiwarke pizza a pojawi sie mnostwo przepisow, w wiekszosci z pozytywnymi komentarzami.
Kochani mam zamiar dzisiaj upiec pizze. Potrzebuje, jakis sprawdzony przepis na ciasto, zalezy mi, aby nie bylo bardzo grube. Acha i bede piekla na malej blaszcze, tylko dla 2 osob. Z gory serdecznie dziekuje.
Przyznam, że jeszcze nie robiłam tej pizzy, ale kiedyś był taki wątek o tym, która jest najlepsza. Wyłowiłam z niego przepis dla siebie i zapisałam do "ulubionych". To ten: http://wielkiezarcie.com/przepis19886.html
Dziekuje smakosia, ale ten przepis chyba mi nie wyjdzie. Mam w domu make typ 480 i 700 a w przepisie jest zalecany typ 550 lub 650. No i nie mam tyle czasu, aby ciasto przechowac w lodowce. Moze ktos jeszcze zna jakies ciekawe przepisy. Dzieki serdeczne.
Użytkownik AsiulkaPINK napisał w wiadomości:
> Dziekuje smakosia, ale ten przepis chyba mi nie wyjdzie. Mam w domu make typ
> 480 i 700 a w przepisie jest zalecany typ 550 lub 650. No i nie mam tyle
> czasu, aby ciasto przechowac w lodowce. Moze ktos jeszcze zna jakies ciekawe
> przepisy. Dzieki serdeczne.
Możesz uzyc maki 480, po wielu probach przekonalam sie ze nie ma to az tak wielkiego znaczenia. Teraz jak robie to ciasto to uzywam maki jaka mam pod reka, poza chlebowymi i razowymi :)
Pizza bedzie dobra i bez lezakowania w lodowce, ale warto wyprobowac wersje dwudniowa, bo zyskuje na smaku.
Polecam z reka na sercu
Ale jezeli chcesz skorzystac z innego przepisu to wpisz w wyszukiwarke pizza a pojawi sie mnostwo przepisow, w wiekszosci z pozytywnymi komentarzami.
A oto moj przepis . .
2 szkl. maki
0,5 szkl. mleka
0,3 szkl. oleju
szczypta proszku do pieczenia , sol
Mleko i olej ubij mikserem , dodaj reszte skladnikow . Wtrob gladkie ciasto .