Chciałam wstawić emotikona do komentarza (mam kilka w galerii obrazów, korzystałam z nich najczęściej przy wpisywaniu komentarzy w Powitalni) niestety w miejscu obrazka jest czerwony krzyżyk, inne fotki mam, czy coś sie zmieniło ? nie możemy juz korzystać z emotikonów ściagnietych z netu ? Czy może tylko u mnie coś szwankuje ?
Użytkownik Ave napisał w wiadomości: > Chciałam wstawić emotikona do komentarza (mam kilka w galerii obrazów ... > nie możemy juz korzystać z emotikonów ściagnietych z netu ?
A ja troszke inne pytnie mam wlasnie do Ciebie (i osób które postepuja podobnie): Masz prawa autorskie do tych emotikon,i na jakich zasadach sa one rozprowadzane.
Moze zadziwie niektóre osoby, ale nawet emotikony maja prawa autorskie, i dosc czesto sa one bardzo restrykcyjne, brak zezwolenia na rozrowadzanie bez wniesienia stosownych oplat.
Prosze odebrac to jako problem do przemyslenia , a _nie_ jako atak na twoja osobę.
Ja Cie tez nie atakuję :) Jestes z nami od miesiaca, wiec moze nie wiesz, ale na WŻ używaliśmy emotków od lat (moje też były ze str free) . Nasze prawa autorskie była znacznie bardziej łamane, a nawet powodowało to odejścia ( zabieranie przepisów) osób, które znacząco ubarwiały tę stronę. I jakoś nikomu włos z głowy nie spadł (mówię o tych , którzy piratowali nasze przepisy i nadal to robią)... Nie słyszałam o skazaniu kogoś, kto kradł nasze przepisy, więc z tymi restrykacjami to troche dziwna sprawa... Nie neguję, że emotikony maja prawa autorskie - ciekawe co ich nie ma... Moze rzeczywiscie jestem niedouczona, zgoda, nie jestem internautą od pieluch, ale emotikony są chyba po to żeby ich używaż w necie ? a może się mylę ? Jesli przestały byc tolerowane (po zmianie szaty graficznej) to trzeba było o tym powiedzieć na forum, wszystkim i byłoby po sprawie. Jesli chodzi o przemyslenia, to rzeczywiście sporo ostatnio jest powodów na tej stronie do przemysleń .
Użytkownik Ave napisał w wiadomości: > Ja Cie tez nie atakuję :) Dziekuje
> na WŻ używaliśmy emotków od lat (moje też były ze str free) hmm ja z pewnych wzgledów zaczelem sie interesowac prawem autorskim i licencyjnym Zdziwilem sie bardzo, jak w pewnym momencie wyczytalem ze prawo do emoticonek jest czyjes i ten ktos zezwala do uzywania ich tylko z tym jednym forum.
> Nasze prawa autorskie była znacznie bardziej łamane
rozczaruje Cie, to nie jest żaden argument w zadnej rozmowie.
>, a nawet powodowało to odejścia (zabieranie przepisów) osób
ich decyzja, szkoda dla nas, nowych urzytkowników, nie mielismy okazji zapoznac sie z ich przepisami. Z drugiej strony takie dzialanie (kasowanie przepisów bo zostaly ukradzione przez kogos) to hmm dziecinada (karam uzytkowników wielkiegozarcia za cos co zrobil ktos inny) Publikujac przepis zgadzam sie na jego wykorzystanie. I jesli ten przepis jest dobry to szansa ze pojawi sie gdzies indziej jest bardzo duza. Mozna sie z tym pogodzic, i publikowac przepisy, lub nie i nie publikowac ich. Nie mozna sie pogodzic z kopiowaniem jednak. Cuz prawo jednak jest takie ze autor sam musi o siebie zadbac, nie czekac az ktos za niego to zrobi.
> ale emotikony są chyba po to żeby ich używaż w necie ?
Tak, pod warunkiem ze masz zezwolenie autora emotek do uzywania ich.
> Jesli przestały byc tolerowane (po zmianie szaty graficznej)
Zauwazylem ze w ciagu tego miesiaca duzo sie zmienilo i nadal zmienia na stronie. Chwilowy problem w dzialaniu emoticonek, ja, z czysta premedytacja wykorzystalem do pewnego ostrzezenia :) A dodam tylko osobiscie ze nadmiar emotikonek mnie poprostu lekko irytuje I przepraszam ze akurat wybralem twój watek do zakomunikowania :) tego co napisalem
> Jesli chodzi o przemyslenia, to rzeczywiście sporo ostatnio jest powodów na tej stronie do przemysleń .
Czas świat, nastraja do refleksji :) Szukajmy tych pozytywnych a bedziemy sie czuli dobrze :)
U mnie dzieje sie to od rana. Tylko kilka z nich dziala i mozna wkleic. Chcialam sprobowac czy to sie naprawilo i wrzucilam jeden obrazek i wyskoczyl ten sam blad ;/ byc moze jest to awaria na WZ.....
Użytkownik Ave napisał w wiadomości:
> Chciałam wstawić emotikona do komentarza (mam kilka w galerii obrazów
...
> nie możemy juz korzystać z emotikonów ściagnietych z netu ?
A ja troszke inne pytnie mam wlasnie do Ciebie (i osób które postepuja podobnie):
Masz prawa autorskie do tych emotikon,i na jakich zasadach sa one rozprowadzane.
Moze zadziwie niektóre osoby, ale nawet emotikony maja prawa autorskie, i dosc czesto sa one bardzo restrykcyjne, brak zezwolenia na rozrowadzanie bez wniesienia stosownych oplat.
Prosze odebrac to jako problem do przemyslenia , a _nie_ jako atak na twoja osobę.
...ale są też darmowe...
Ja Cie tez nie atakuję :) Jestes z nami od miesiaca, wiec moze nie wiesz, ale na WŻ używaliśmy emotków od lat (moje też były ze str free) .
Nasze prawa autorskie była znacznie bardziej łamane, a nawet powodowało to odejścia ( zabieranie przepisów) osób, które znacząco ubarwiały tę stronę. I jakoś nikomu włos z głowy nie spadł (mówię o tych , którzy piratowali nasze przepisy i nadal to robią)... Nie słyszałam o skazaniu kogoś, kto kradł nasze przepisy, więc z tymi restrykacjami to troche dziwna sprawa...
Nie neguję, że emotikony maja prawa autorskie - ciekawe co ich nie ma... Moze rzeczywiscie jestem niedouczona, zgoda, nie jestem internautą od pieluch, ale emotikony są chyba po to żeby ich używaż w necie ? a może się mylę ? Jesli przestały byc tolerowane (po zmianie szaty graficznej) to trzeba było o tym powiedzieć na forum, wszystkim i byłoby po sprawie.
Jesli chodzi o przemyslenia, to rzeczywiście sporo ostatnio jest powodów na tej stronie do przemysleń .
Użytkownik Ave napisał w wiadomości:
> Ja Cie tez nie atakuję :)
Dziekuje
> na WŻ używaliśmy emotków od lat (moje też były ze str free)
hmm
ja z pewnych wzgledów zaczelem sie interesowac prawem autorskim i licencyjnym
Zdziwilem sie bardzo, jak w pewnym momencie wyczytalem ze prawo do emoticonek
jest czyjes i ten ktos zezwala do uzywania ich tylko z tym jednym forum.
> Nasze prawa autorskie była znacznie bardziej łamane
rozczaruje Cie, to nie jest żaden argument w zadnej rozmowie.
>, a nawet powodowało to odejścia (zabieranie przepisów) osób
ich decyzja, szkoda dla nas, nowych urzytkowników, nie mielismy okazji zapoznac sie z ich przepisami.
Z drugiej strony takie dzialanie (kasowanie przepisów bo zostaly ukradzione przez kogos) to hmm dziecinada (karam uzytkowników wielkiegozarcia za cos co zrobil ktos inny)
Publikujac przepis zgadzam sie na jego wykorzystanie. I jesli ten przepis jest dobry to szansa ze pojawi sie gdzies indziej jest bardzo duza. Mozna sie z tym pogodzic, i publikowac przepisy, lub nie i nie publikowac ich.
Nie mozna sie pogodzic z kopiowaniem jednak.
Cuz prawo jednak jest takie ze autor sam musi o siebie zadbac, nie czekac az ktos za niego to zrobi.
> ale emotikony są chyba po to żeby ich używaż w necie ?
Tak, pod warunkiem ze masz zezwolenie autora emotek do uzywania ich.
> Jesli przestały byc tolerowane (po zmianie szaty graficznej)
Zauwazylem ze w ciagu tego miesiaca duzo sie zmienilo i nadal zmienia na stronie.
Chwilowy problem w dzialaniu emoticonek, ja, z czysta premedytacja wykorzystalem do pewnego ostrzezenia :)
A dodam tylko osobiscie ze nadmiar emotikonek mnie poprostu lekko irytuje
I przepraszam ze akurat wybralem twój watek do zakomunikowania :) tego co napisalem
> Jesli chodzi o przemyslenia, to rzeczywiście sporo ostatnio jest powodów na tej stronie do przemysleń .
Czas świat, nastraja do refleksji :)
Szukajmy tych pozytywnych a bedziemy sie czuli dobrze :)
ojej ale sie rozpisalem.
u mnie też są krzyżyki,nie wiem na czym to polega.
Mam natomiast na pasku narzędzi "Smiley central" i one działaja
Wlasnie co sie dzieje ? u mnie w bibliotece obrazow tez nie ma zadnych !
U mnie dzieje sie to od rana. Tylko kilka z nich dziala i mozna wkleic. Chcialam sprobowac czy to sie naprawilo i wrzucilam jeden obrazek i wyskoczyl ten sam blad ;/ byc moze jest to awaria na WZ.....
...