Witam,mam zamiar zrobić pierożki z grzybkami i kapustą,a że do Świątek chwilka (a i będzie i ch troszkę) mam pomysła,żeby je zamrozić... Po pierwsze czy pomysł to dobry,a po drugie-czy aby to zrobić muszę po ich zrobieniu wrzucić je na kilka sekund do wrzątku ,wyjąć i potem mrozić,czy poprostu -sklejone hop w zamrażalnik?Dzięki serdeczne
pomysl bardzo dobry ja juz zamrozilam pierogi postne , na wigilie po ugotowaniu wystudzilam ich poukladalam na foli aluminiowej i zamrozilam.wystarczy wyjąc ich dzien przed wigilia i odstawic aby same sie rozmrozily pierogi sa takie, same jak po ugotowaniu wystarczy odsmazyc je na oleju na zloty kolorek przed kolacją .pozdrawiam
Witam,mam zamiar zrobić pierożki z grzybkami i kapustą,a że do Świątek chwilka (a i będzie i ch troszkę) mam pomysła,żeby je zamrozić...
Po pierwsze czy pomysł to dobry,a po drugie-czy aby to zrobić muszę po ich zrobieniu wrzucić je na kilka sekund do wrzątku ,wyjąć i potem mrozić,czy poprostu -sklejone hop w zamrażalnik?Dzięki serdeczne
pomysl bardzo dobry ja juz zamrozilam pierogi postne , na wigilie po ugotowaniu wystudzilam ich poukladalam na foli aluminiowej i zamrozilam.wystarczy wyjąc ich dzien przed wigilia i odstawic aby same sie rozmrozily pierogi sa takie, same jak po ugotowaniu wystarczy odsmazyc je na oleju na zloty kolorek przed kolacją .pozdrawiam
http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=143443&post=143443&offset=20
zajrzyj do tego wątku, też jest o zamrażaniu pierogów :)