Forum

Kuchenne porady

pomocy!!!

  • Autor: Izunia_1985 Data: 2007-12-19 12:23:09

    Mam pytanie chcem zrobić tort i w przepisie są dag. Czy:
    25 dag masła = 250g
    25 dag zmielonych migdałów = 250g?
    I jak zmielić migdały bo mam migdał w płatkach.

  • Autor: sunny Data: 2007-12-19 12:54:22

    Wagi przeliczone oczywiście wporządku, a migdały zmiel w młynku do mielenia orzechów ;). Jeżeli nie masz - ew. posiekaj drobno.

  • Autor: Ave Data: 2007-12-19 13:04:41

    Izunia, , owszem 10g=1dkg ( dag) czyli  250g=25 dkg (dag)
    Migdały w płatkach nie nadają się do mielenia, można je pokruszyc, jesli to wystarczy.

  • Autor: Izunia_1985 Data: 2007-12-19 13:07:50

    migdały trzeba dodać do kremu. Dziekuje za pomoc! :)

Przejdź do pełnej wersji serwisu