Forum

Kuchenne porady

czy jak zrobie dzisiaj torta..

• Autor: kasia d Data: 2007-12-20 10:48:31

z masa budyniowa do mi wytrzyma do soboty? 2 dni? ile taki tort wytrzyma w lodowce? bo chce dzis zrobic na wszelki wypadek jak mi nie wyjdzie zebym miala jeszcze jutrzejszy dzien na zrobienie nowego.. :))) taka przebiegla jestem. :)

• Autor: Maddalena Data: 2007-12-20 11:24:04

Kasiu, moim zdaniem taki tort jest nawet lepszy, bo wszytsko sie przegryzie:) Ja robie dzisiaj biszkopt, w niedziele bede przekladac masa, a we wtorek serwowac. A jaki tort robisz?

• Autor: AsiulkaPINK Data: 2007-12-20 14:12:14

Pewnie , ze wytrzyma. Tylko radze naponczowac biszkopty moze byc mocna herbata.Ja osobiscie dodaje jeszcze do tej herbaty alkohol, ale to juz od Ciebie zalezy. Mi sie pare razy zdarzylo, ze nie naponczowane biszkopty po paru dniach wyschly, moze to wina maki. Ale tort po kilku dniach napewno bedzie ok.

• Autor: kasia d Data: 2007-12-20 16:24:15

ha! w myslach mi czytasz! wlasnie sie mialam pytac jaki byscie mi polecili poncz bez alkoholu, bo to tort dla 1szy roczek syna...
    herbata? slodzona? hm... nigdy wczesniej nie slyszalam....

acha. robie torta MOTYLA zainspirowana motylami glumandy. och piekne jej sie one udaja........

• Autor: Trusia Data: 2007-12-20 16:44:50

Popieram dziewczyny, ja zawsze torta robię jeden lub dwa dni wcześniej i wtedy zdecydowanie jest lepszy. A do napączowania używam soku z owoców którymi przekłądam tort np z brzoskwiń lub ananasa, lekko rozcieńczonego wodą. Radzę tylko przykryć czymś torta żeby nie przeszedł zapachami z lodówki. Pozdrawiam i życzę miłej zabawy przy dekorowaniu :))

• Autor: AsiulkaPINK Data: 2007-12-20 16:54:54

Nie slodzona mocna herbata. Na 1 szklanke 2 torebki. Biszkopty dzieki niej sa wilgotne i nie nabieraja juz wiecej slodyczy. Powodzenia zycze! I samych radosnych dni dla maluszka :)

• Autor: Iglosik Data: 2007-12-20 17:37:31

Zajrzyjcie na forum pod tytuł "Moje torcikowe hobby" może coś wam wpadnie w oko i wykorzystacie to w swoich tortach ZAPRASZAM!. I udzielę wszelkich dotyczących tortów porad w miarę możliwości a wiedzę mam w tym względzie nie chwaląc nie małą. Praktyka uczy wszystkiego. Napiszę wam tylko że upieczenie idealnego, wysokiego, puszystego i równego biszkopta zajęło mi jakieś 15 nieudanych prób!.

• Autor: kasia d Data: 2007-12-20 21:41:32

no i oficjalnie podaje ze mi sie masa z owocami zwarzyla.
    jak robicie zeby sie nie zwazala? musze robic jeszcze raz..

• Autor: Maddalena Data: 2007-12-21 13:16:57

no widzisz Kasiu, to dla tego, ze nie odpowiedzialas mi jaki tort bedziesz robic:))
    nie mam pojecia co zrobic ze zwazona masa, dla pocieszenia powiem ci, ze mnie nie wyrosl biszkopt i zamowie u piekarza na jutro:) Zycze Ci powodzenia w pieczeniu:)

• Autor: kasia d Data: 2007-12-21 17:41:21

oj oj nie prawda!!! napisalam ze Motyl! czyzbyc klatwe rzucila..?? haha mase zrobilam jeszcze raz i co prawda troche rzadka na poczatku wyszla to sie pozniej w lodowce zastygla ....

Przejdź do pełnej wersji serwisu