Forum

Kuchenne porady

mięso piekarnika

• Autor: pysia_1 Data: 2007-12-21 07:52:06

Witam mam pytanie, chcę piec karkówke w piekarniku bądź też inne mięso , ale mam dylemat bo jeśli w foli aluminiowej to niewiem jaką stroną zawijąć mięsko żeby się dobrze upiekło, czy to  ma znacze czy matowa czy błyszcząca strona foli?????????
    A drugie pytanie jak piecze się w rekawie?????Macie dobre i sprawdzone, pewne przepisy????? Proszę o pomoc i pozdrawiam paaaa

• Autor: malutka_megi Data: 2007-12-21 08:12:41

odcinasz kawalek rekawa troche wiecej niz ma mięso,  zapinasz boki zamieszczonymi razem z rekawem zapinkami i pieczesz. rekaw ci napecznieje zrobi sie jak piekarnik (na kazdym rekawie jest sposob uzycia przeczytaj na opakowaniu , trzeba w kilku miejscach z wierzu przekuc go igłą) natomiast jezeli pieczesz w foli, aluminiowej zawijasz mieso blyszcząca na wierzch.przynajmiej ja tak pieke pod koniec pieczenia, otwieram folie zeby mieso zlapalo kolorek. trzeba zapakowane miesko piec w brytfance, uchroni cie to przed zalaniem piekarnika.pozdrawiam.

• Autor: pysia_1 Data: 2007-12-21 08:49:43

Bardzo dziękuje za dobre rady, serdecznie pozdrawiam i Wesołych i Radosnych Świąt

• Autor: emerytka Data: 2007-12-21 10:45:00

http://wielkiezarcie.com/forum_watek.php?id=138274&post=138274&offset=140
    moze tu znajdziesz cos ciekawego?-pozdrawiam

• Autor: Maciejka24 Data: 2007-12-21 13:34:24

Gdzieś, kiedyś wyczytałam, że do pieczenia zawija się w folię stroną błyszczącą do środka, wtedy ciepło przenika do wewnątrz mięsa , a stroną błyszczącą na zewnątrz np po upieczeniu, aby potrawa nie ostygła. Krótko mówiąc strona matowa przyjmuje ciepło, strona błyszcząca je "odbija". Zawsze w ten sposób piekę i jest ok.

• Autor: marcia Data: 2007-12-21 15:29:59

chcesz miec upieczone - zawijasz żarełko w błyszczącą ; jak chcesz mieć ugotowane -w matową.Ja tak słyszłam 

Przejdź do pełnej wersji serwisu