mam pytanie,chcę sobie prace świąteczne podzilić na kilka etapów bo potem w kuchni niewiadomo za co się chwycić.Pierogi już zrobiłam i zamroziłam,jutro robię zrazy,dzisiaj upiekłam biszkopt i murzyna,ale czy mozna już dzisiaj upiec sernik,dokładnie chodzi mi o karkowski????czy nie będzie to za szybko?????
A co to jest za sernik karkowski?? Myślę że sernik jak już coś to możesz upiec jutro 23 grudnia. Ja tak robię bo potem nie wiedziałąbym gdzie mam ręce włożyć.
sernik krakowski jest na kruchym cieście i na górze ma kratkę z ciasta ,polany lukrem,taki dośc zbity-najczęściej sprzedawany w cukierni,bynajmniej kiedyś-pozdrawiam
Piecz i nie bój się. Sernik jest bardzo smaczny, gdy postoi dzień, dwa. Na pewno będzie smaczny w wigilię, a gdy będziesz go trzymała w chłodzie, to również w pierwszy i drugi dzień świąt.
Z powodu awarii piekarnika i mojej nie piekę ciast, mam zamówione, ale upiekła bym sernik w niedziele wieczorem, A ja mam pytanie odnośnie sałatek tak np, tę jarzynową, czy można zrobić ją w niedziele, czy raczej rano w wigilię?
Tradycyjną jarzynową? Ja robię jutro przed południem, w lodówce może stać akurat do środy. Dłużej odradzam, skwaśnieje sobie w końcu nawet w chłodzie. Trzeba ją zjeść w ciągu kilku dni.
Ja robię sałatkę jarzynową na święta w ten sposób, że kroję wszystkie jarzynki, mieszam i dzielę na dwie części. Jedną łączę z majonezem i zieloną pietruszką np. rano w Wigilię a drugą część np. w pierwszy dzień świąt. W ten sposób dłużej utrzymuje się świeża...)))
mam pytanie,chcę sobie prace świąteczne podzilić na kilka etapów bo potem w kuchni niewiadomo za co się chwycić.Pierogi już zrobiłam i zamroziłam,jutro robię zrazy,dzisiaj upiekłam biszkopt i murzyna,ale czy mozna już dzisiaj upiec sernik,dokładnie chodzi mi o karkowski????czy nie będzie to za szybko?????
A co to jest za sernik karkowski??
Myślę że sernik jak już coś to możesz upiec jutro 23 grudnia. Ja tak robię bo potem nie wiedziałąbym gdzie mam ręce włożyć.
sernik krakowski jest na kruchym cieście i na górze ma kratkę z ciasta ,polany lukrem,taki dośc zbity-najczęściej sprzedawany w cukierni,bynajmniej kiedyś-pozdrawiam
Piecz i nie bój się. Sernik jest bardzo smaczny, gdy postoi dzień, dwa. Na pewno będzie smaczny w wigilię, a gdy będziesz go trzymała w chłodzie, to również w pierwszy i drugi dzień świąt.
Z powodu awarii piekarnika i mojej
nie piekę ciast, mam zamówione, ale upiekła bym sernik w niedziele wieczorem, A ja mam pytanie odnośnie sałatek tak np, tę jarzynową, czy można zrobić ją w niedziele, czy raczej rano w wigilię?
Tradycyjną jarzynową? Ja robię jutro przed południem, w lodówce może stać akurat do środy. Dłużej odradzam, skwaśnieje sobie w końcu nawet w chłodzie. Trzeba ją zjeść w ciągu kilku dni.
Ja robię sałatkę jarzynową na święta w ten sposób, że kroję wszystkie jarzynki, mieszam i dzielę na dwie części. Jedną łączę z majonezem i zieloną pietruszką np. rano w Wigilię a drugą część np. w pierwszy dzień świąt. W ten sposób dłużej utrzymuje się świeża...)))