Jeśli ni plukałeś to śmialo dolej wody, ja zawsze kwas po odciśnięciu zachowuję do końcva gotowania..jeśli nie jesty potrzebny to go niszczę ...w swoim żołądku.. Dokładanie tłustego boczku mze jest i dobre ale bigos może być "przeładowany"...i tak jest to ciężka potrawa. Kodstka rosołowa też może być ale sprawa przesolenia może "wyskoczyć"
za bardzo odcisnąłem kapustę i wyszedł mi strasznie suchy co zrobić
pomocy
proponuje zamiast wody dodać np. tłusty boczek, żeberka. Zresztą myślę, że jak dasz trochę rozpuszczonej kostki rosołowej to też nie zaszkodzi.
Jeśli ni plukałeś to śmialo dolej wody, ja zawsze kwas po odciśnięciu zachowuję do końcva gotowania..jeśli nie jesty potrzebny to go niszczę ...w swoim żołądku.. Dokładanie tłustego boczku mze jest i dobre ale bigos może być "przeładowany"...i tak jest to ciężka potrawa. Kodstka rosołowa też może być ale sprawa przesolenia może "wyskoczyć"
dzięki dzięki