Forum

Kuchenne porady

a propos bigosu

  • Autor: maniuś Data: 2007-12-23 21:05:44

    za bardzo odcisnąłem kapustę i wyszedł mi strasznie suchy co zrobić
                                                                                                   pomocy

  • Autor: Krzysiek111 Data: 2007-12-23 21:17:55

    proponuje zamiast wody dodać np. tłusty boczek, żeberka. Zresztą myślę, że jak dasz trochę rozpuszczonej kostki rosołowej to też nie zaszkodzi.

  • Autor: Janek Data: 2007-12-23 23:52:50

    Jeśli ni plukałeś to śmialo dolej wody, ja zawsze kwas po odciśnięciu zachowuję do końcva gotowania..jeśli nie jesty potrzebny to go niszczę ...w swoim żołądku.. Dokładanie tłustego boczku mze jest i dobre ale bigos może być "przeładowany"...i tak jest to ciężka potrawa. Kodstka rosołowa też może być ale sprawa przesolenia może "wyskoczyć"

  • Autor: maniuś Data: 2007-12-24 14:35:14

    dzięki dzięki

Przejdź do pełnej wersji serwisu