Forum

Kuchenne porady

Czy mozna mrozic rybe po "grecku"?

  • Autor: emerytka Data: 2007-12-26 18:58:34

    Zostalo mi sporo rybki w gestym sosie jarzynkowo-pomidorowym- po"grecku",wiec mam pytanie,czy mozna ją za mrozic?-pozdrawiam!

  • Autor: renataz36 Data: 2007-12-26 20:07:20

    Oczywiście że można, sama mroziłam kilka razy.Pozdrówka

  • Autor: emerytka Data: 2007-12-26 20:44:06

    no to super!Śliczne dzięki!

  • Autor: alice Data: 2007-12-26 21:16:54

    Witam. Ja zawsze mrożę nadmiar. Dzielę to sobie w pojemniki na mniejsze porcje i potem jak znalazł jak mam smaka na rybkę. pozdrawiam

  • Autor: brzuska1 Data: 2007-12-27 11:05:38

    No tak, a jesli ryba do "ryby po grecku" byla wczesniej mrozona? tzn. zamrozona, odmrozilismy ja i robilismy potrawe? dziekuje za odpowiedz

  • Autor: emerytka Data: 2007-12-27 11:27:28

    no wlasnie!moja rybka(przrd smazeniem) byla wczesniej mrozona!!!!Wiec..????

  • Autor: Glumanda Data: 2007-12-27 17:29:19

    Wszystko, co bylo kiedys zamrozone i nastepnie poddane obrobce termicznej, mozna ponownie zamrozic. Nie wolno mrozic ponownie, np. ryby rozmrozonej ale bez uprzedniego: ugotowania, smazenia... obojetnie jak byle by goraco! Bahus juz to opisywal, w watku o mrozeniu farszu. :)

  • Autor: emerytka Data: 2007-12-27 17:31:28

    serdeczne dzieki wszystkim!-pozdrawiam

  • Autor: brzuska1 Data: 2007-12-27 21:00:47

    Ja rowniez dziekuje. Tylko napiszcie mi jak to pozniej odmrazacie bo chyba jest tam pozniej troche wody? jak to smakuje? dzieki

  • Autor: pandora Data: 2007-12-27 21:49:28

     hej,
    jeśli to ma być do względnie szybkiego spożycia (2-3 tyg.) to można zapasteryzować i trzymać w lodówce.Wtedy naprawdę jest błyskawicznie jeśli ktoś ma ochotę na rybkę.
     To samo rozwiązanie gorąco polecam również w przypadku gulaszu - zawsze robię więcej i pasteryzuję sobie słoik półlitrowy "na zaś" - tylko przed dodaniem śmietany (jeśli w ogóle dodajecie oczywiście). Potem obiad jest błyskiem, a taki "przegryziony" gulasz jest znacznie lepszy - nawet i do chleba w braku innych opcji.
    p.
    PS A gotuję jakieś 10-15 min.

Przejdź do pełnej wersji serwisu