Wszystko, co bylo kiedys zamrozone i nastepnie poddane obrobce termicznej, mozna ponownie zamrozic. Nie wolno mrozic ponownie, np. ryby rozmrozonej ale bez uprzedniego: ugotowania, smazenia... obojetnie jak byle by goraco! Bahus juz to opisywal, w watku o mrozeniu farszu. :)
hej, jeśli to ma być do względnie szybkiego spożycia (2-3 tyg.) to można zapasteryzować i trzymać w lodówce.Wtedy naprawdę jest błyskawicznie jeśli ktoś ma ochotę na rybkę. To samo rozwiązanie gorąco polecam również w przypadku gulaszu - zawsze robię więcej i pasteryzuję sobie słoik półlitrowy "na zaś" - tylko przed dodaniem śmietany (jeśli w ogóle dodajecie oczywiście). Potem obiad jest błyskiem, a taki "przegryziony" gulasz jest znacznie lepszy - nawet i do chleba w braku innych opcji. p. PS A gotuję jakieś 10-15 min.
Zostalo mi sporo rybki w gestym sosie jarzynkowo-pomidorowym- po"grecku",wiec mam pytanie,czy mozna ją za mrozic?-pozdrawiam!
no to super!Śliczne dzięki!
No tak, a jesli ryba do "ryby po grecku" byla wczesniej mrozona? tzn. zamrozona, odmrozilismy ja i robilismy potrawe? dziekuje za odpowiedz
no wlasnie!moja rybka(przrd smazeniem) byla wczesniej mrozona!!!!Wiec..????
Wszystko, co bylo kiedys zamrozone i nastepnie poddane obrobce termicznej, mozna ponownie zamrozic. Nie wolno mrozic ponownie, np. ryby rozmrozonej ale bez uprzedniego: ugotowania, smazenia... obojetnie jak byle by goraco! Bahus juz to opisywal, w watku o mrozeniu farszu. :)
serdeczne dzieki wszystkim!-pozdrawiam
Ja rowniez dziekuje. Tylko napiszcie mi jak to pozniej odmrazacie bo chyba jest tam pozniej troche wody? jak to smakuje? dzieki
hej,
jeśli to ma być do względnie szybkiego spożycia (2-3 tyg.) to można zapasteryzować i trzymać w lodówce.Wtedy naprawdę jest błyskawicznie jeśli ktoś ma ochotę na rybkę.
To samo rozwiązanie gorąco polecam również w przypadku gulaszu - zawsze robię więcej i pasteryzuję sobie słoik półlitrowy "na zaś" - tylko przed dodaniem śmietany (jeśli w ogóle dodajecie oczywiście). Potem obiad jest błyskiem, a taki "przegryziony" gulasz jest znacznie lepszy - nawet i do chleba w braku innych opcji.
p.
PS A gotuję jakieś 10-15 min.